Liseler sil baştan

Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretimdeki not ortalamasına göre liseye yerleştirilecek öğrenciler, 10 ve 11. sınıflarda ara olgunluk; son sınıfta da genel olgunluk imtihanına girecek. Amaç lise sıralarını tekrar doldurmak...

Talim Terbiye Kurulu tarafından hazırlanan ortaöğretim reform paketi önemli yenilikler getiriyor. Yeni modelde ortaöğretim kurumları imtihanının kaldırılarak ilköğretimin son kademesindeki notlara göre liselere yerleştirme yapılması öngörülüyor.

Olgunluk imtihanı

Ortaöğretimde 9. sınıf bütün liselerde ortak okutulacak. 10. sınıfta ise öğrenciler alanlara göre dağılabilecek. 10. sınıfın sonunda ise lise türleri ya da alanlar arası geçiş mümkün olacak. 10 ve 11. sınıfın sonunda bütün Türkiye'de aynı anda merkezi ara olgunluk imtihanı yapılacak. 12. yani son sınıfta da öğrenciler bütün lise müfredatından sorumlu olacakları genel bir olgunluk imtihanına girecek. Bu imtihan liseyi bitirmede esas alınacak. Meslek liselerinde okuyanlar ise ara olgunluk imtihanından muaf olarak sadece genel olgunluk imtihanına girecek.

?Sağlıklı bir model?

Talim Terbiye Kurulu Başkanı İrfan Erdoğan modelin halen kesinleşmediğini belirterek ?Modelin içinde üniversiteye giriş için gerekli olan veriler var. Üniversiteye giriş için ÖSYM bizim üreteceğimiz verileri kullanmak isterse kullanabilir ve çok sağlıklı bir şekilde ortaöğretimden üniversiteye yükseköğretime yerleştirmeyi yapabilir? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber