KESK masayı terk etti, Kamu-Sen ?buna hakkı yoktu' dedi

Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurla hükümet arasındaki toplu görüşmelerde ilk fire verildi. KESK, görüşmelerden sonuç çıkmadığını belirtip masadan çekildiğini açıkladı. Kamu-Sen, ?Buna hakkı yoktu' dedi.

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, bugüne kadar kamu çalışanları lehine sonuç alınamadığını belirterek, toplu görüşme masasını terk etti. Tombul, 4. tur görüşmelerden ayrılırken yaptığı açıklamada, ?Artık, bu aile fotoğrafında yer almayacağız. Gerçek ailemiz olan kamu emekçilerine dönüyoruz' dedi.

GENEL MİTİNG

DÜNKÜ toplantı, Tombul'un masayı terk etmesinden 1.5 saat sonra sona erdi. Çıkışta bir açıklama yapan Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, KESK'in masayı terk etmesini eleştirdi. Akyıldız, bu durumun kamu çalışanlarının elini zayıflattığını belirterek, ?Bu hak KESK'e ait değildir' dedi. Görüşmelerin bugün 15.30'da da devam edeceğini belirten Akyıldız, cumartesi günkü mitinge herkesi davet etti.

MAÇ MOLASI

TÜRKİYE-Yunanistan maçının seyredilmesi için yarım saat mola verilen görüşmelerde, ek ders ücreti alan öğretmene denge tazminatının verilmesi ve Başbakanlık çalışanlarının da bu haktan yararlandırılması talep edildi. Bu sırada Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çetin, temsil ve makam tazminatı alanlar dışındaki memurların da bu haktan faydalanması önerisini getirdi. Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın ise Başbakanlık çalışanlarının fazla mesai tazminatı aldığını belirterek, ?O zaman sadece fiilen çalışana verilsin' dediği öğrenildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber