Memur-Sen maaş zammı için IMF ile görüşecek

Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerde, hükümetten yüzde 2,38'lik enflasyon farkı ve 2007 için yüzde 4 zam teklifi alınca masadan kalkan sendikalar, yeni bir teklif paketi bekliyor.

Dün yapılan dördüncü tur görüşmeleri öncesi açıklamalarda bulunan sendika başkanları, hükümetin önerisini değiştirmemesi durumunda, değişik tarihlerde mitingler düzenleyerek tepkilerini ortaya koyacaklarını açıkladı. Sendikalar arasında en ilgi çekici çıkış ise Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu'dan geldi. Aksu, sorunlarını görüşmek üzere IMF'den randevu aldıklarını duyurdu. IMF, ekonomik program çerçevesinde memur maaşlarına, bütçe imkanları ve enflasyon hedefi dışında artış verilmesine sıcak bakmıyor. Ahmet Aksu, bugün yapacakları toplantıda kurumlararası ücret adaletsizliğini masaya yatıracaklarını, sağlanacak gelişmelerin grevli toplu sözleşme hakkı için bir basamak olmasını istediklerini kaydetti. Aksu, toplantıda ayrıca Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının kamu çalışanlarına ödenmesi konusunun da gündeme geleceğini bildirdi. Dün yapılan görüşmelerde özelleştirme mağdurları ve 40+40 YTL'lik ek ödemelerden faydalanamayanlarla ilgili komisyon raporlarının ele alındığını ve bu konularda bazı kurumlarda yaşanan adaletsizliklere çözüm üretildiğini bildiren Aksu, "Evli, 2 çocuklu, eşi çalışmayan memurların kazanımlarını artırmak önceliğimiz olacak. Özellikle alt maaş grubundaki memurlar için olumlu gelişmeler olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Hükümetin önerdiği yüzde 4'lük teklifin taleplerini karşılamaktan çok uzak olduğunu ve cumartesiden itibaren eylemlere başlayacaklarını belirten Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız ise "Mutabakat zaptı imzalanmadan masadan kalkmayacağız.? dedi. Öte yandan KESK, hükümet zam önerisini değiştirmediği için bundan sonraki toplantılara katılmamak üzere masadan çekildi. Görüşmelere bugün 15.30'da devam edilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber