Öğrencilere küfürlü bilmeceler soran kitaplar toplatılacak mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, "Utanç vesikası olan kitaplar, okul kütüphanelerinden toplatılacak mı?" sordu.

Altay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, ilköğretim öğrencileri için "100 Temel Eser" listesinde yer alan Pinokyo, Üç Silahşörler ve Polyanna gibi yabancı hikaye ve masalların, yayınevleri tarafından "anlamsız bir biçimde İslami vurguyla yayınlandığını" ileri sürdü.

İkbiz Yayımları tarafından yayınlanan "Türk Bilmecelerinden Seçmeler" kitabının, Türk milli eğitim sistemi için bir utanç vesikası durumunda olduğunu ifade eden Altay, "Yaşları ne olursa olsun, hiçbir öğrenciye bu tarz ve üslupta bir yayını okullara tavsiye etmek ve denetlememek, bu ayıba ortak olmaktır" dedi. Altay, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Talim ve Terbiye Kurulunuzun işlevselliğini yitirmesinden sorumluluk duyuyor musunuz? 100 Temel Eser uygulamasının kriterlerini eğitim uzmanları aracılığıyla mı yoksa argo kültür uzmanlarıyla mı belirlediniz? Bahsi geçen kitaplar, hangi okullarımızın kütüphanelerinde kaçar adet bulunmaktadır? Bu kitapları toplatmayı düşünüyor musunuz?

Bu tarz kitap hazırlayan ve piyasaya dağılan yayınevlerine ve yazarlarına Milli Eğitim Bakanlığının kapılarını kapatacak mısınız?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber