SPK başkanının yurtdışı gezisinde yolluk tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "olur"unu alan ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar'ı uyaran Teftiş Kurulu raporu, SPK'daki kavgaların ilginç ayrıntılarını su yüzüne çıkardı

Referans Gazetesi

Kurul üyeleri, gezi isyanında bulunan Başkan Doğan Cansızlar'ın, kurul kararı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in talimatıyla geçici görev yolluğu alarak gittiği gezi için ?Kendi paramla katıldım'' açıklamasını yaptığını söylediler. Teftiş Kurulu, ?Başkan, 2005'in 82 gününü yurtdışında geçirdi'' diyen kurul üyelerinin tutumunu hukuka uygun bulurken yalnızca Mayıs 2006'daki Hong Kong gezisine izin verilmemesini doğru bulmadı.

Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Gürbüz ve Başbakanlık Müfettişi Engin Kücet tarafından yürütülen incelemede, Başkan Cansızlar'ın suçlamalarıyla ilgili olarak kurul üyeleriyle görüşüldü.

Rapora da yansıyan görüşmelere göre yurtdışı gezilerle ilgili olarak üyeler, Kurul Başkanı'nın ?bütün haklı uyarılara rağmen hiçbir şekilde harcama limitlerini izlemediği, gitmesi gereken yurtdışı görevlerini titizlikle seçmediği, üyelerin haklı önerilerini zamanında dikkate almadığı, özetle işi iyi yönetemediği'' açıklamasında bulundular.

SPK'nın yurtdışı toplantılarda temsil edilmesini ve bu toplantılara kurul başkanının katılmasını engelledikleri iddiasının ?hiçbir biçimde gerçeklerle bağdaşmadığını'' belirten üyeler, şunları kaydettiler:

?Kurul, başkanın yurtdışı seyahatlerini prensip olarak kurul başkanının takdirine bırakmış olup, hiçbir zaman başkanın talebini geri çevirmemiştir. Ancak çok fazla yurtdışına çıkışı basına da yansıyan kurul başkanı, kurul üyelerince kırıcı olmayan bir biçimde uyarılmış ve yurtdışı seyahatlerinin Başbakanlık Tasarruf Genelgesi çerçevesinde Devlet Bakanlığı tarafından belirlenen limitler dahilinde planlanması istenilmiştir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber