Hastanede dayak iddiasına açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde hastalara personel tarafından dayak atıldığı iddialarıyla ilgili Başhekim Psikiyatr Dr. Kamuran Uslu, personelin hastaları dövmesinin söz konusu olmadığını, ancak bir yatakta yatan 2 hastanın birbirlerine fiziki müdahalelerinin olabileceğini söyledi.

Samsun'da, 18 ilin hastasını kabul eden 351 yatak kapasiteli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde sürekli kapasitenin üzerinde hasta bulunduğunu ifade eden Psikiyatr Dr. Uslu, "Şu anda hastanemizde kapasitemizin 20 fazlası hasta bulunuyor. Haliyle bir yatakta 2 hastanın yattığı durumlar oluyor. İhtiyaç fazlası hastalardan kaynaklanan hastanın hastaya fiziki müdahalesi olacaktır. Ancak personelin hastalarımızı dövmesi söz konusu değil. Bizim hasta hakları birimimiz çok iyi çalışıyor" dedi.

Başhekim Uslu, kapasitenin genişletilip genişletilmeyeceğiyle ilgili de şunları söyledi:

"Sağlık Bakanımız Recep Akdağ Samsun'daydı. Bize mevcut durumun iyileştirilmesiyle ilgili kesin talimatı var. Şu anda iç düzenlemelere başladık. Bakanlığımız da destek sözü verdi. Ne zaman yapılacağı belli değil ama yeni bir hastane yapılıncaya kadar mevcut hastanemizde fiziki şartları düzelteceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber