Hastalara hizmetliler dikiş atmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde hastalara hizmetliler tarafından dikiş atılıp pansuman yapıldığını doğrularken, "Söz konusu hadise münferit bir olaydır ve üzüntüyle karşılanmıştır" dedi.

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın soru önergesini yazılı olarak cevaplandıran Bakan Akdağ, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde hastalara hizmetliler tarafından dikiş atılıp, pansuman yapıldığını doğruladı. "Söz konusu hadise münferit bir olaydır ve üzüntü ile karşılanmıştır. Bu tür olaylar tamamen kişisel olup, genel olarak sağlık çalışanlarına mal edilemez. Olayla ilgili olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlendirilerek, gerekli soruşturma yapılmış ve ilgililere gerekli cezalar verilmiştir" diyen Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"Sağlıkta Dönüşüm Programı dahilinde vatandaşların acilden çevrildiği ve cenazelerin rehin alındığı sağlık sisteminden, herkesin bütün hastanelerden yararlandığı, etkili, nitelikli ve çağdaş bir sağlık sistemine geçilmiştir. Kamu hastaneleri birleştirilerek SSK ve devlet hastanesi ayrımı ortadan kaldırılmıştır ve hizmette eşitlik sağlanmıştır. Hastaların hastanede bekleme süreleri azaltılmıştır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 'Hasta Hakları Birimi' kurulmuştur. Yapılan tüm uygulamalarla vatandaşlarımıza kaliteli, çağdaş bir sağlık hizmeti sunmak amaçlanmıştır. Bakanlığımızın hedefi bu tür haberlerde yer alan olumsuz konuları olabildiğince ortadan kaldırmak ve sağlık problemlerine kalıcı çözümler üretmektir. Bu tür münferit olayların bir daha yaşanmaması için gerek hastane başhekimlikleri, gerek il sağlık müdürlükleri, gerekse de Bakanlığımız tarafından denetimler yapılmakta ve acil tedbirler alınmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber