Milli öğrenciden okula dava

Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR Karşıyaka Merkez Anadolu Lisesi'nde okuyan 17 yaşındaki Burak Ceylan, okulunun hem futbol, hem atletizm takımında başarılı oldu. Geçen yıl İzmir ikincisi olan futbol takımı, Sakarya'da okullararası turnuvaya katıldı. Aynı tarihte Bursa'da Atletizm Milli Takım seçmeleri vardı. Grup maçları öncesinde okulun futbol takımında başarı gösteren Ceylan, üniversite puanını artırabilmek için futbol maçları yerine atletizmi tercih etti.

TEBRİK BEKLİYORDU

Ceylan seçmelerde rekor kırarak milli takıma seçilirken, futbol takımı şampiyonada sonuncu oldu. Okula döndükten sonra tebrik bekleyen başarılı sporcu, öğretmenlerinin ve okul yönetiminin soğuk tavırlarıyla kaşılaştı.

Milli takıma seçildikten sonra puanını yükseltip üniversiteye girmeyi hedefleyen oğluna ve kendisine okul yönetiminin ve beden öğretmenlerinin psikolojik baskı yaptığını belirten Vildan Ceylan, oğlunun kaydını başka bir okula aldırdı. Atletizm dalında okula birçok madalya kazandıran oğlunun futbol takımına gitmemesi yüzünden kötü muamele gördüğünü belirten anne Ceylan, oğlunu uzak bir okula göndermek zorunda bırakıldığını ve masraflarının arttığını belirterek okul yönetimine 10 milyon YTL'lik tazminat davası açtı.

Ceylan, 'Oğlum atletizm milli takımına seçilince okul yönetimi, bana ve oğluma sert tavır gösterdi. Müdür Bey oğlumun kaydını almamı istedi. Oğlumu hiçbir branşta yarışlara sokmama kararı aldıklarını söyleyince çılgına döndüm' dedi.

Ceza verseydik milli olamazdı

KARŞIYAKA Merkez Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Babayiğit, 'Ben öğrenciyi şahsen tanımıyorum. Futbol takımında oynayan bu öğrenci müsabakalara gitmemiş. Yönetmelik, öğrencinin öncelikle okul takımında oynaması gerektiğini, kurala uymadığı takdirde ceza verilebileceğini belirtiyor. Ben çocuğun geleceği ile oynanmasın diye ceza verdirmedim. Okuldan kaydını biz silmedik. Yönetmeliğe göre ceza verseydik o öğrencimiz milli takıma da giremezdi' diye konuştu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber