Memurlar görüşmelerden müjdeli haberler bekliyor

Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşme toplantılarının devam ettiğini söyleyen Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, ?Bugün ve salı günü yapılacak görüşmelerden sonra müjdeli haber verebiliriz? dedi

Memur sendikaları ve hükümetin yapacağı 5. tur toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve İşçi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Nusret Senem beraberinde parti yöneticilerinden oluşan bir heyet ile sendikaların toplu takip merkezlerini ziyaret etti.
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Memur-Sen'i ziyareti sırasında yaptığı açıklamada kamu çalışanlarının devam eden toplu görüşme sürecinin sonunda Hükümet'in memurun sesini dinlemek zorunda kalacağını söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da toplu görüşme sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, "İnşallah bugün ve salı günü yapılacak görüşmelerde, müjdeli haberler verebilecek bir gelişme sağlanacaktır" diye konuştu. Sezer'in Kamu-Sen'i ziyaretinde ise Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, masaya daha gerçekçi, yeni bir rakamla gelineceğini umut ettiklerini belirtti. Akyıldız, kararlılıklarını hissettirmek için bugün Sıhhiye'de büyük bir miting gerçekleştireceklerini ifade ederek, "Umarım siyasi irade bunu gerektiği gibi değerlendirir" dedi.

İŞÇİDEN KESK'E DESTEK

İşçi sendikaları Türk-İş ve DİSK'in başkanları ise meydanlarda KESK'e destek vereceklerini açıkladılar. KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, çıkarlarını savunmanın eylemle mümkün olabileceğini ileri sürerek, 29 Ağustos'ta tüm illerde alan eylemleri yapacaklarını duyurdu.

Memurun toplu sözleşme ısrarı

Toplu görüşmelerin 5.turu KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul'un önceki gün aldığı "masadan çekilme" kararı sebebiyle Kamu-Sen ve Memur-Sen konfederasyonu temsilcileriyle gerçekleştirildi. Dünkü görüşmelerir birinci gündem maddesini kamu görevlilerinin sosyal güvenlik ve sağlık hakları oluşturdu. İkinci gündem maddesini ise hizmet kolları itibariyle sendikalarca iletilen sorunlar, sendikal ve demokratik haklar, özelleştirilen kuruluşlardan nakle tabi tutulan personelin durumuyla ilgili sorunlar oluşturdu. Görüşmeler sırasıda sosyal güvenlik konusunda komisyon kurulmasına karar verildi. Bakan Mehmet Ali Şahin, toplu sözleşme ve grev hakkı taleplerine karşılık, bunun bir Anayasa değişiklik paketi gündeme gelirse o çerçevede ele alınabileceğini söyledi.Konfederasyonlar ise geçen yıl imzalanan mutabakat zaptı gereği yasa değişikliği hemen yapılmasını istiyorlar.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber