Kamu Reform Tasarısının geri kalan maddeleri 28 Mart yerel seçimlerinden sonra ele alınacak.

Haber Giriş : 01 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Reform Tasarısının geri kalan maddeleri 28 Mart yerel seçimlerinden sonra ele alınacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, Kamu Yönetiminin İlkeleri ve Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun Tasarısı'nın 4 maddesi daha kabul edildi. Böylece 60 maddeden oluşan tasarının 49 maddesi kabul edilmiş oldu.

AK Parti ve CHP TBMM grup başkan vekillerinin yaptığı görüşme ile tasarının geri kalan 9 geçici maddesi ile yürürlük ve yürütme maddelerinin 28 Mart yerel seçimlerinden sonra ele alınması kararlaştırıldı. Dünkü görüşmelerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kulislerdeki milletvekillerine baklava ikram etti. Kamu yönetiminin yeniden yapılandırılmasını öngören tasarının görüşmelerinin seçim sonuna bırakılmasıyla TBMM Genel Kurulu'nun, 6 günlük ve 71 saat süren yoğun çalışması da tamamlanmış oldu.

Tasarının dün kabul edilen ?İnsan Kaynakları Yönetimi'' başlıklı 46. maddesine göre, hükümetlerin görevi sona erdiğinde Milli Savunma Bakanlığı müsteşarı dışındaki müsteşarlar ile kendi genel kurullarının seçimiyle gelenler dışındaki başkan ve genel müdürlerin görevi kendiliğinden sona erecek. Bu şekilde görevi sona erenlerden başka bir göreve atanmayanlar, özlük hakları saklı kalmak üzere kadro şartı aranmaksızın bakanlık müşaviri olarak atanacaklar. Başka kurumlara personel görevlendirmeyi düzenleyen 47. madde ise bakanlıklarda bakanın, il özel idarelerinde valinin, belediyelerde ise belediye başkanının talebi ve ilgilinin ve kurumunun onayı üzerine, mahalli idarelerin yönetici kadrolarında veya bakanlıklarda geçici olarak görevlendirilmelerine imkan sağlıyor. Tasarının 48. maddesi, kanunun bazı hükümlerinin Milli Savunma Bakanlığı'nda uygulanamayacağını öngörüyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber