Çankaya'ya çıkarsan indirir ve yargılarız!

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Baykal, "Erdoğan, uzlaşma olmaksızın cumhurbaşkanı olması durumunda, dokunulmazlığı kalmayacağı için Yüce Divan'da yargılanabilir" dedi

CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzlaşma olmaksızın cumhurbaşkanı seçilip Çankaya Köşkü'ne çıkması durumunda, oluşacak parlamento aritmetiğine göre Yüce Divan'da yargılanabileceğini söyledi.

Antalya'da turizm sektörünün temsilcileriyle görüşen Baykal, Erdoğan'ın "kurtulurum" düşüncesiyle Çankaya'ya çıkması halinde yanılmış olacağını savunarak şunları söyledi: "Çünkü herhangi bir dokunulmazlığı olmayacak. Yasal değişikliklerle cumhurbaşkanının dokunulmazlığı kaldırıldı. Yani cumhubaşkanının şu anda bir milletvekili kadar bile dokunulmazlığı yok. Bu durumda, oluşacak parlamento aritmetiğine göre Çankaya'dan indirilip Yüce Divan'a gönderilmesinin yolu her zaman açık olur. Çankaya'ya uzlaşmadan çıkarsan, oradan indirir, Yüce Divan'a göndeririz. Bunun için 'gel, uzlaşalım kardeşim' diyoruz."

'Tek başına Ofer yeter'

"Süleyman Demirel de Turgut Özal'ı Çankaya'dan indireceğini söylüyordu" hatırlatması üzerine de Baykal'ın yanıtı şu oldu: "Özal dönemindeki iddialar ağır değildi. Ama Erdoğan'ın hakkında çok ağır iddialar var. Ofer meselesi tek başına yeter. Yeterli imzayı bulan milletvekilleri Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunun altına imzayı atıp bunu Meclis'e sunsun, yeter. Konu genel kurula gelir ve Çankaya'dan indirilip Yüce Divan'da yargılanması gündeme gelir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber