Mimarlar odasının masa haberi yalan çıktı

Hürriyet, Erdoğan'ın iftar masasının bedelinin 240 bin lira olduğunu yazdı. Erdoğan'ın danışmanı haberleri yalanladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2015 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mimarlar odasının masa haberi yalan çıktı

Haber10.com

TMMOB Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın din adamlarına iftar verdiği yuvarlak masanın maliyetinin 240 bin lira olduğunu iddia etti.

TMMOB Mimarlar Odası bu defa, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın din adamlarına iftar verdiği yuvarlak masanın maliyetinin 240 bin lira olduğunu iddia etti. İftar masasının 240 bin koltukların da 435 bin lira olduğunu iddia etti. Ancak gerçek hemen ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank twitter'dan paylaştığı fotoğraflarda yalana doymayan Mimarlar Odası'na tokat gibi cevap verdi. Varank, masanın 4600 TL olduğunu diğerlerinin ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminden kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki ilim adamlarını dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftarda ağırladı.

HABERLER YALANLADI

İftarın ardından Hürriyet gazetesi, Mimarlar Odası'nın iftar masanın 240 bin, koltukların ise 435 bin lira olduğunu iddia ettiğini yazdı. Kısa sürede yayılan haberler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danışmanı Mustafa Varank, bu habeleri yalanladı.

"MASA 4600 BİN LİRA"

Masanın 4600 bin lira olduğunu söyleyen Varank, onun dışında her şeyin Abdullah Gül ve Süleyman Demirel zamanından kalma olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete dün verdikleri iftar yemeğinin maliyeti konusunda, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin iddiaları ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete dün verdikleri iftar yemeğinin maliyeti konusunda, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik tezviratlarıyla dikkati çekme uğraşındaki bir meslek kuruluşunun ileri sürdüğü rakamlar tümüyle gerçek dışıdır. Cumhurbaşkanlığının kendi imkanlarını, kendi personelini ve kendi mutfağını kullanarak konuklara verdiği bir iftarın yalan ve tezvirat eşliğinde kara propaganda malzemesi olarak kullanılması, kamuoyunu yanıltma amacıyla yapılan bir algı operasyonundan başka bir şey değildir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber