Baykal, Kılıçdaroğlu'na rapor fırlatmış!

CHP'de koalisyon gerginliği had safhada. Baykal ile Kılıçdaroğlu arasında tartışma yaşanırken, Baykal 'Beni aramadı' diyen Kılıçdaroğlu'na GSM raporlarını fırlattı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Haziran 2015 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baykal, Kılıçdaroğlu'na rapor fırlatmış!

CHP'de bir yandan koalisyon konusunda bölünmeler yaşanırken diğer bir yandan da eski lider-yeni lider gerilimi çıktı.

Seçimlerin ardından Deniz Baykal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. Bu ziyaretin ardından Baykal'ın 'Genel başkanımızın bilgisi dahilinde gittim' açıklamasının ardından bütün oklar Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun 'Keşke bana ulaşsaydı' şeklinde açıklama yapmasının ardından ikili arasında tartışma çıktı. Baykal, yanında getirdiği o güne ait telefon kayıtlarını fırlatıp "alın size kayıtlar" dedi.

Saatler süren tartışmanın ardından buzlar bir türlü erimedi. Kılıçdaroğlu, Baykal'ı sakinleştirmek istese de bunda başarılı olamadı. Kendisini yalancılıkla suçlayan Kılıçdaroğlu'na tepkili olan Baykal'ın önceki akşam yapılan iftara zorunlu olarak katıldı.

KOALİSYON KAVGASI

CHP'de koalisyon öncesinde yapılan son Parti Meclisi (PM) toplantısında sert tartışmalar yaşandı. PM üyelerinin muhakkak koalisyon içinde olmak istediklerini söyledi.

KURULTAY YİNE GÜNDEME GELDİ

PM toplantısında bir üye, 'Seçim öncesi bir sürü vaatte bulunduk. Vatandaşın bize inanması için artık hükümet ortağı olup bunları gerçekleştirmemiz lazım" dedi.

CHP'nin koalisyon dışında kalması halinde parti içerisinde yeni bir genel başkanı bulma çalışmalarına hız verilecek.

HAREKETE GEÇTİLER

CHP'de olası kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacak en güçlü adaylardan biri ise Muharrem İnce. Muharrem İnce'nin 15 milletvekiliyle gizliden gizliye kurultay hazırlığı yaptığı öğrenildi.

İnce dışında 3-4 tane daha adayın kurultayda Kılıçdaroğlu'na rakip olacağı öğrenildi. Şu anda CHP'nin il ve ilçe başkanlıklarında sessizlik hakim.

KONTENJAN VEKİLLERE TEPKİ

CHP'de koalisyon dışında en büyük sıkıntı ise Veli Ağbaba dışındaki PM üyeleri. Seçim öncesi adaylar ön seçimle belirlenmişti.

Kontenjandan milletvekili seçilen PM üyelerine parti içerisindeki tepki ise bir hayli yüksek. Koalisyon sürecinde vekiller tepki gösterebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber