KPSS'de bu kadroları tercih edecekler.. Dikkat!

EÜAŞ'tan 2015/1 KPSS tercihleri uyarısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2015 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS'de bu kadroları tercih edecekler.. Dikkat!

Bugün, Resmi Gazetede yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararıyla, bazı KİT'ler özelleştirme programına alınmıştır.

Bazı KİT'ler'in özelleştirme kapsamına alınmasına dair karar...

Özelleştirme programına alınan bu KİT'lerin bir kısmının, 2015/1 KPSS tercih kılavuzunda kadroları yer almaktadır.

Normalde, bir kamu kurumu özelleştirildiğinde, orada çalışan KİT sözleşmeli personeli diğer kamu kurumlarına memur olarak nakledilmektedir. Ancak bu hak, KİT'in özelleştirme programına alındığı tarihe kadar çalışmakta olan personel için geçerlidir. Özelleştirme programına alındığı tarihten sonra o KİT'lerde çalışmaya başlayanlar, kurum özelleştiğinde ya orada kalıp özel sektörde devam etmekte ya da 4/C'li olarak kamuya aktarılacaktır.

Bu durum, 2015/1 KPSS tercih kılavuzunda kadroları yer alan şu santraller için geçerlidir. Almus HES, Menzelet HES, Doğankent HES, Kürtün HES, Çamlıca HES, Kılavuzlu HES ve Kesikköprü HES Santralları

İŞTE EÜAŞ'TAN YAPILAN AÇIKLAMA

KPSS 2015/1 Atamalarında personel alımı için ilana çıkılmış olan Kurumumuza ait Almus HES, Menzelet HES, Doğankent HES, Kürtün HES, Çamlıca HES, Kılavuzlu HES ve Kesikköprü HES Santralları 24.06.2015 tarih 29396 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 15.06.2015 tarih 2015/55 sayılı özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınmış bulunmaktadır.

4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 22. Maddesi çerçevesinde, kuruluş özelleştirme programına alındıktan sonra kuruluşa naklen veya açıktan atananlar bu madde ile getirilen nakil hakkından yararlanamamaktadır.

Bu nedenle, KPSS 2015/1 atamasında bu santrallarımızı tercih edecek adayların tercihlerini yaparken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber