Mehmetçik de üniversite kuruyor

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı' adını alarak hedef büyüten ?TSK Mensupları Çocuklarının Tahsiline Yardım Vakfı', üniversite başta olmak üzere eğitim kurumları açacak.

Öncelik gazi ve şehit çocuklarına

Mehmetçik'e üniversite geliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı, üniversite kurmak için kolları sıvadı.

Anıtkabir Derneği'nin çıkardığı Anıtkabir adlı dergide Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı'nın isim ve amacında değişikliğe gidildiği ayrıntılı olarak duyuruldu. Vakfın hizmet amacını günün ihtiyaçlarına göre düzenleyerek ismini Türk Silahlı Kuvvetleri Eğitim Vakfı olarak değiştirdiği bilgisi yer alırken, vakfın hedefleri arasında üniversite kurmanın da bulunduğu belirtildi.

TSK Vakfı, öğrencilere şimdiye kadar yurt ve burs imkanları sağlıyordu. Vakfın sağladığı eğitim ve öğretim imkanlarından öncelikli olarak şehit ve gazi çocukları yararlanıyor. Kurulması düşünülen üniversiteden de öncelikle gazi ve şehit çocuklarının yararlanması amaçlanıyor.

TSK Eğitim Vakfı, 2005-2006 öğretim yılında Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Trabzon, Erzurum ve Eskişehir ile KKTC'de 18 yurtta da bin 679 kız, bin 415 erkek öğrenci olmak üzere 3 bin 94 öğrenciyi barındırıyor. İstanbul Haydarpaşa'daki inşaatı devam eden öğrenci yurdunun 2006-2007'de hizmete açılması hedefleniyor. Vakıf öğrenci yurtlarında ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğreniminde bulunan öğrenciler istifade ediyor. Öncelik sırası ise şehit çocuklarında oluyor.

Vakıf, amaçlarını gerçekleştirebilmek için, gelir kaynaklarını arttırıcı faliyetlerini de sürdürüyor. İzmit Yuvacık'ta bulunan Yuvacık-Arksu A.Ş.'nin bütün hisselerini alarak 8.4.2006'dan itibaren şirketin sahibi oldu.

STAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber