Vodafone: Bedava telefon için önce formülü bulalım

Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telsim'i alarak Türkiye'deki GSM operatörleri arasına katılan Vodafone'un CEO'su Arun Sarin, cep telefonu kullanıcılarının yıllardır merakla beklediği "bedava telefon" konusunda bir formül bulmaları gerektiğini söyledi. Bu uygulamanın aslında bedava değil, kontratlı bir yöntem olduğunu hatırlatan Sarin, Türkiye'nin buna henüz hazır olmadığını kaydetti.

VODAFONE'un Telsim'i almasından sonra ilk kez Formula 1 Türkiye Grand Prix'i için İstanbul'a gelen Vodafone CEO'su Arun Sarin, bugün yurtdışında GSM operatörleri tarafından uygulanan 'free phone-Bedava telefon' sisteminin aslında bedava olmadığına dikkat çekerek, "Bu sistemi Türkiye'ye getirirsek alternatif bir formül üretmeliyiz" dedi.

KONTRAT İMZALANIYOR:

Yurtdışında uygulanan sistemde kontrat imzalandığına değinen Sarin şunları söyledi: "Yurtdışında insanların kullandığı Free Phone'lar gerçekte bedava değil. Belli bir anlaşma sonucunda telefon veriyoruz. Örneğin, 1 Euro'ya telefon veriyorsak 2 yıl boyunca ne kadar konuşma yapılacağına dair kontrat imzalıyoruz. Bu durumda kullanacağınız telefon bedavaya gelmiyor. Bu kontratlı sistem Türkiye'de biraz zor gibi görünüyor. Eğer 'free phone'u Türkiye'ye getirecek olursak bir yıllık kontrat ya da düşük tarife sistemini uygulayarak alternatif bir çözüm bulmamız gerekiyor. Benim düşüncem Türk insanı free phone da 'düşük tarife' sistemini tercih edecek." Türkiye'nin yabancı olduğu free phone hizmeti için insanların bedava telefon beklentileri olmaması gerektiğini söyleyen Sarin, "İnsanlar 'Free phone'u duyunca bedava telefon sanıyorlar. Türkiye'yi böyle bir beklenti içine sokmak istemiyoruz" diye konuştu.

65 MİLYON KULLANICI:

Türkiye'nin muhteşem bir ülke olduğunu ve büyük bir yatırım yaptıklarını dile getiren Sarin, pazarda çok iddialı olduklarını vurguladı. Sarin "Türkiye bugün 73 milyon nüfusa sahip bir ülke ve bunun 42 milyonu cep telefonu kullanıyor. Bu pazar özellikle Türkiye'de gelişen bir pazar ve 3-5 yılda telefon kullanımının 42 milyondan 65 milyon kullanıcıya yükselme potansiyeli var. Yatırımlarımız devam ediyor. Ancak yapılacak çalışmaların bir gecede olması mümkün değil. Bir yıl içerisinde herkes bizi görecek" dedi.

TÜRKİYE'DE BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ:

Kendileri için heyecan verici bir ülkede çalışmaktan çok memnun olduklarını dile getiren Sarin, Türkiye'ye büyük yatırım yaptıklarının altını çizdi. Sarin, "Türkiye'de yaptığımız planlar dünyadaki benzerleri gibi uzun soluklu çalışmalar. Bu ülkede başarılı olmak istiyoruz ve bunun için zamana ihtiyacımız var. Biz varolduğumuz her ülkede ya birinci yada birinciliğe çok yakın GSM operatörü konumundayız. Bu durum Türkiye içinde geçerlidir" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber