?Memura zam için kaynak büyüme'

Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlarla hükümet arasındaki son toplu görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Dileğimiz ve isteğimiz odur ki; yarın (bugün) Bakanlar Kurulu''ndan 2.5 milyon memuru ve ailesini sevindirecek bir rakam çıkar. Aksi takdirde memurlar olarak bu yüzde dörde evet demeyeceğiz ve mutabakat metnine hayır diyeceğiz" dedi. Sıhhiye''de açtıkları toplu görüşme çadırında basın toplantısı düzenleyen Aksu, daha sonra 81 il temsilcisiyle toplu görüşmelerin değerlendirmesini yaptı. Aksu "Tüm Türkiye genelinde eylem programlarımızı görüşeceğiz ve 2007 yılı eylem programlarımızı üyelerimize ve kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

Memurların yaşam şartlarının açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğunu kaydeden Aksu "Yüzdelik zam istemiyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal denge tazminatı, aile ve çocuk yardımının artırılmasını talep ediyoruz" diyerek hükümetle uzlaşmak istediklerini ifade etti.

İYİLEŞME MEMURUN EVİNE YANSIMADI

Aksu "Size diyorlar ki, isteğiniz zam oranı bütçenin yüzde 60''ını kapsıyor. Böyle bir zam için bizim kaynağımız yok. Eğer bu zammı verirsek dengeler bozulur. ''memura verilecek zam için kaynak yok'' sözü gerçeği yansıtmamaktadır. Eğer kaynak yoksa biz size kaynak gösteriyoruz. Memura verilecek zam için kaynak yok önerisine karşı, bilboardları süsleyen tek haneli enflasyon rakamları ve yüzde 7.6''lık büyüme oranını hatırlatıyoruz. Kamu çalışanları olarak büyüme oranlarının memur maaşlarına yansımasını istiyoruz. Eğer yüzde 7.6''lık büyüme oranı doğruysa kamu çalışanlarının haklı ücret talepleri karşılanmalıdır. Kamu çalışanları istedikleri zam oranında haklıdırlar. Kimse kamu çalışanlarının haksız olduğunu söyleyemez. Zaten kamu çalışanlarının büyük bir kısmı açlık sınırında yaşıyor. Son üç yılda ekonomideki iyileşme pembe tablolar çizilerek anlatılıyor. Ancak memurun evinde pembe tablolar değil, dram yaşanıyor. Enflasyon ve büyüme oranları memur maaşlarına yansıtılmamıştır. Memur-Sen olarak bizler, yaşamakta olduğunuz ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden hak ettiğimiz payı ve enflasyon farkının ödenmesini istiyoruz. Memurlar arasındaki gelir adaletsizliğinin giderilmesi ve çalışanlarının reel kayıplarının karşılanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber