Poyrazköy'e mühimmatları kim yerleştirdi?

Poyrazköy Kumpas Soruşturması'nda şok detay! Beykoz Kaynarca'da 3 Şubat 2009'da köylülerin ihbarı üzerine yapılan aramalarda ele geçirilen mühimmatlar üzerine TİB'den şüpheliler için sinyal bilgileri istendi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Haziran 2015 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Poyrazköy'e mühimmatları kim yerleştirdi?

HİLAL YILDIRIM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Poyrazköy Kumpas Soruşturması' kapsamında mühimmatları gömen kişilerin tespiti için kolları sıvadı. 3 Şubat 2009'da Beykoz Jandarma Komutanlığı'nı arayan köylüler, Kaynarca Köyü Hocaoğlu mevkiinde yol kenarındaki ormanlık alan içerisinde şüpheli şahısların Opel marka araçla uzaklaştıklarını ihbar etmişlerdi. Yapılan aramalarda Kaynarca Köyü yolundaki ormanlık alanda ağaçlara çakılı 4 tornavida, ağaçların takip edilmesiyle de toprağa gömülü siyah poşet içerisinde su termosu bulundu.

RESMEN CEPHANELİK

'Kale Polite 40' markalı bir su termosun içerisinde 27 adet TNT kalıbı, 100 gram C4 plastik patlayıcı, 155 santimetre boyunda yeşil renkli infilaklı fitil, 3 adet elektrikli fünye, bir adet adaptör ele geçirildi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ihbar zamanına ilişkin sinyal bilgisi çalışması yapıldı. TİB'den edinilen bu bilgiler İstanbul 'Poyrazköy' dosyasına ulaştı. Savcılık şimdi telefon numaralarından yola çıkarak mühimmatı o alana gömen kişilerin kimliklerini araştırıyor. Bu kapsamda TİB bilgilerini Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet ve MİT'e göndererek bu kişilerin kendi bünyelerinde çalışıp çalışmadıklarını soracak.

86 sanıklı dava devam ediyor

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla Poyrazköy dava dosyası ise Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Aralarında Emekli Binbaşı Levent Bektaş, Yarbay Mustafa Turhan Ecevit, Yarbay Ercan Kireçtepe'nin de bulunduğu 86 tutuksuz sanığın yargılanması hala devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber