Türk Emekli-Sen'den davullu zurnalı açıklama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Emekli-Sen üyeleri, toplu görüşmeler sürecinde taleplerinin değerlendirilmesi konusunda hükümete seslerini duyurabilmek amacıyla davul zurna eşliğinde basın açıklaması yaptılar.

Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşme Takip Çadırı'ndaki toplantıya, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, emekli dernekleri ve çok sayıda emekli katıldı.

Akyıldız burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki toplu görüşmeler sırasında ?emekliyi bana bırakın? diyerek emeklinin yanında tavır sergilediğini ifade ederek, ?Başbakan'dan daha güvenli biri olamaz diye sana bıraktık emekliyi, sen ne yaptın? Emekliyi aç sefil bıraktın. Bunun hesabını emekli sana sorar? diye konuştu.

Bu yılki toplu görüşmelerin ana konularından birinin emeklilerle ilgili sorunların çözümü olduğunu kaydeden Akyıldız, emeklilerin gıda ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması ve haklarının korunması için teşkilat kurmak istediklerini ancak hükümetin, sayıları 1 milyon 600 bin olan ve aileleriyle birlikte yaklaşık 6 milyonu bulan insanı yok saydığını savundu.

Akyıldız, Başbakan Erdoğan ve hükümetin emeklileri unutmasının önemli olmadığını belirterek, ?Ancak emekli seni bir unutursa aklın o zaman başına gelir. Çok yakında bu millet seni unutmaya hazır? dedi.

Akyıldız, bir soru üzerine, taleplerini ve beklentilerini hükümete sunduklarını ve çok istisnai durumlar olmadığı takdirde en düşük memur maaşı olarak 1023 YTL'nin altında bir rakamı kabul etmeyeceklerini söyledi. Akyıldız, taleplerin yerine getirilmemesi halinde hazır bir eylem planları bulunduğunu da bildirdi.

?TEDAVİ VE İLAÇ YARDIMI BUDANMAYA BAŞLADI?

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir de emeklilerin yüzde 92'sinin, Kamu-Sen'in belirlediği yoksulluk sınırı olan 998.19 YTL'nin altında maaş aldığını kaydederek, emeklilerin aç ve sefil bir hayat sürdüklerini savundu.

Hükümetin çalışanlara verdiği mali ve sosyal haklardan emeklilerin faydalanamadığına da işaret eden Özdemir, ?Tedavi ve ilaç yardımı gibi haklarımız da budanmaya başlamıştır. Tedavi masraflarına kısıtlamalar getirilerek emeklilerin hastaneye gitmeden, ilaç kullanmadan ölmesi beklenmektedir? diye konuştu.

Açıklamaların ardından emekliler; Hükümet, Başbakan Erdoğan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından sorunlarının duymazdan gelindiğini savunarak, 9 davul ve 1 zurna eşliğinde taleplerini içeren maniler okudular.

Bu arada, giydiği kefenin üzerine ?Kombassan-Yimpaş vb. Paramız Zehir Zıkkım Olsun. Almanya Emeklisi? yazılı pankart taşıyan Hanifi Doğan isimli vatandaş da yatırımlarını bazı holdinglere yatırdığını, ancak parasını geri alamadığını ifade ederek, AK Parti hükümetinin de sorunlarına duyarsız kaldığını öne sürdü. Sendika üyeleri daha sonra davul, zurna eşliğinde halay çekip, oyunlar oynadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber