Org. Büyükanıt: Hizmet yaptığım süre içinde bedelli askerlik olmayacak

Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nı devralan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bedelli askerliğin ancak ihtiyaç fazlası personel olduğunda Genelkurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanlığına teklifi doğrultusunda gerçekleşebileceğini belirterek, "Hizmet yaptığım süre içinde de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hiçbir zaman böyle bir teklif yapılmayacaktır" dedi.

Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Orgeneral Büyükanıt, bedelli askerliğin ancak ihtiyaç fazlası personel olduğunda Genelkurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanlığına teklifi doğrultusunda gerçekleşebileceğini vurguladı. Büyükanıt, "Askerlik süresinin 18 aydan 15 aya indirilmesi ile bu husus gündemden düşmüştür. Bu uygulama ile Türk Silahlı Kuvvetleri zaten barış kadrosunu yüzde 20 oranında aşağıya düşürmüştür. Bu yapı altında Türk Silahlı Kuvvetlerinin böyle bir teklifi uygun görmesi mümkün değildir ve hizmet yaptığım süre içinde de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hiçbir zaman böyle bir teklif yapılmayacaktır. Bunu açıklıkla ifade ediyorum" diye konuştu.

Büyükanıt, bu tür girişimlerden büyük rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Bu tür girişimleri, Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasında yaşayan ve şehitler veren insanlara karşı en hafif tabiri ile saygısızlık olarak görüyorum. Ayrıca bu girişimlere sebep olanların çabalarını Türk gençlerini askerlikten soğutmak olarak değerlendiriyor ve onların bedelli askerlik beklentisi içinde asker kaçağı durumuna düşmelerinden duyduğum üzüntüyü ifade ediyorum ve diyorum ki; herkes kutsal vatan görevine gelsin, gelmeyenleri bu ulus affetmez. Vatan görevine gelmemenin hiçbir mazereti olmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber