Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı`na karşı 6 Mart`ta Ankara`da yapılacak eylem için Emek Platformu bileşenleri anlaşamadı.

Haber Giriş : 02 Mart 2004 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı`na karşı 6 Mart`ta Ankara`da yapılacak eylem için Emek Platformu bileşenleri anlaşamadı.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı`na karşı oluşturulacak tavır konusunda yaklaşık 4 saat süren bir toplantı yaptı. Edinilen bilgiye göre, Emek Platformu bileşenleri 6 Martta Ankara`da yapılacak eylem konusunda ortak bir tavır sergileyemedi. Hak-İş ve Memur Sen`in katılmayacağı eylem için Türkiye Kamu-Sen ve Türk-İş ise net bir tavır göstermedi. ;

Türkiye Kamu-Sen`in, üyesi bulunduğu Türk Dayanışma Konseyi`nin kararlarını dikkate alarak bir tavır oluşturacağı belirtilirken, Türk-İş`e bağlı Yol-İş sendikasının eylemi destekleme yönünde bir eğilimi bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, Emek Platformu Başkanlar Kurulu üyeleri dün Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile biraraya gelmişti. Şahin`in görüşmede, 6 Mart`ta yapılacak eylemin iptal edilmesini istediği buna karşılık Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarası`nın tekrir-i müzakereye açılabileceğini söylediği belirtildi. Bu görüşmenin gölgesinde geçtiği öne sürülen Emek Platformu Başkanlar Kurulu toplantısında, örgüt temsilcilerinin Şahin`in sözlerini ``uzatılan bir zeytin dalı`` olarak değerlendirdiği ve buna olumlu yanıt verilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiği belirtildi.

Ayrıca, başta TMMOB, KESK ve Türk Tabipler Birliği olmak üzere bazı örgütlerin 6 Mart`taki eylemin yapılması konusunda kararlı olduğu bildirildi.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber