Kamu Sen: Yüzde 4 teklifini konuşmayız

Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Baskani Bircan Akyildiz hükümetin yüzde 4'lük zam önerisinin bir teklif olmadigini ve bunu tartismayacaklarini bildirdi.

Hükümetle memur sendikalari arasindaki toplu görüsmelerin altinci oturumu Basbakanlikta basladi. Toplantidan önce bir açiklama yapan Akyildiz, 1023 YTL'lik temel üret taleplerinin yeterince esnemis bir rakam olmasina karsin, siyasi irade samimiyet gösterirse, rakamda yeni bir esnemeye daha gidebileceklerini söyledi. Akyildiz, 'Ancak yüzde 4'ü yüzde 5 yaparlarsa esneme payimiz kalmaz' dedi.

Gerçekçi bir teklif gelmemesi halinde alanlarin isinacagini gösterdiklerini belirten Akyildiz, 'Bu konuda hükümetin basinin agrimasi gerekiyorsa agrir' diye konustu.

Memur Sen Genel Baskani Ahmet Aksu ise toplu görüsmeleri önemsediklerini ve memura yakisir bir tavir sergilediklerini ileri sürerek 'Biz burada orta oyunu oynamiyoruz, tiyatro da yapmiyoruz' dedi.

Aksu, bugünkü görüsmelerde öglene kadar geçen haftadan kalan KEY hesaplari ve hizmet kollarina iliskin sorunlari, ögleden sona ise zam oranini konusacaklarini söyledi.

Toplu görüsme tekniginin iyi bir teknik olmadigini savunan Aksu, 'Daha çok konusulup daha az sorunlar çözülüyor' diye konustu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber