Sözleşmeli personel de sendika üyesi olabilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ve memurlar arasında yapılan toplu görüşmelerin son turunda, 4/b ve 4/c statüsünde çalışan sözleşmeli kamu personelinin sendika üyesi olmasının önündeki engellerin kaldırılmasına karar verildi.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, toplu görüşmelerin altıncı ve son toplantısında, kamuda çalışan sözleşmeli personelin (4/b ve 4/c statüsünde çalışanlar) kadroya geçirilmesinin görüşülmesi sırasında, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci 4/b'li personele ilişkin talepleri gündeme getirdi.

Kahveci, "4/b'leri de bir netliğe kavuşturalım. Bunlar sendika üyesi olamıyor. Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşünde sendika üyesi olamayacakları açıkça belirtilemiyor. Eğer kanun kamuda daimi surette çalışan personeli kapsıyor ise o zaman neden 4/b'leri kamunun asli işlerinde görevlendiriyorsunuz. Oysa biliyoruz ki 657/4-b'nin kapsamı geçici süreli işlerde ve bazı özel mesleklere mahsus olmak üzere istihdam modeli içermektedir" dedi. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan söz aldı ve "4/b ile 4/c arasında farklılık vardır. 657'deki 4/b statüsünde görev yapanların geçici ifadesini kaldıralım. 4/b'lerin üye olmasını sağlayalım" önerisini getirdi. Araya giren Bakan Şahin, "Bak gördünüz mü çözüm bulduk. Niye hiddetleniyorsunuz?" sözleriyle hem ortamı yumuşattı hem de öneriye destek verdi. Toplantıda 4/c personelinin de sendika üyesi olması yönünde düzenleme yapılması benimsendi. 4/b ve 4/c'li personelle ilgili düzenlemeler yapıldıktan sonra bu personel de sendika üyesi olabilecek ve haklarını sendikalar aracılığıyla arayabilecek. Şu dakikalarda ise farklı istihdam şekillerinin ortadan kaldırılması, ve 4/b'lerin kadroya alınması konusu görüşülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber