İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarım Bakanlığı 11 bin işçiyle toplu sözleşme imzaladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı .

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2015 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım Bakanlığı 11 bin işçiyle toplu sözleşme imzaladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işyerlerinde istihdam edilen 11 bin 516 işçiyi kapsayan 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin (TİS) imzalandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 1 Ocak 2015-31 Aralık 2016 arasında uygulanmak üzere 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin taraflar (işveren sendikası TÜHİS, işçi sendikası TARIM-İŞ ve Bakanlık temsilcileri) arasında 25 Haziran'da imzalandığı belirtildi. Söz konusu toplu iş sözleşmesinde, Türk-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalar ile Kamu İşveren Sendikaları arasında 30 Mayıs'ta imzalanan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'nde belirtilen ücret zamları, altışar aylık dönemler halinde 2015 için yüzde 6+yüzde 5+enflasyon farkı ile 2016 için yüzde 3+yüzde 3+enflasyon farkı ve ayrıca seyyanen yılda brüt 500 lira denge ödeneği olmak üzere işçilerin ücret artışlarına yansıtıldığı ifade edildi.

Bu artışlara ilave olarak yıpranma priminin (ağır hizmet, tehlike ve sorumluluk primi) yüzde 9'dan yüzde 11'e çıkarıldığı belirtilen açıklamada, servis aracından yararlanmayan işçilere fiilen çalışılan günler için günlük net 4 lira servis ücreti verildiği kaydedildi. Açıklamada, "Kanunlarla Bakanlığımıza devredilen (il özel idareleri, kapatılan belediyeler, mülga Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve bakanlıkta çalışan döner sermaye işçileri) işçilerimizin geldikleri yerlerde geçen (mevsimlik ve kadrolu) hizmetlerinin değerlendirilerek intibak düzenlemesi yapılmasına yer verilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber