Çukurova üniversitesi, tekno kent ile bilimsel çalışma merkezi olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Tekno Kent'in ana sisteminin kurulduğunu, 4 binanın da yapılmasıyla birlikte bilimsel çalışmalara başlanacağını söyledi.

Akınoğlu, Tekno Kent'in Adana için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Yapımına geçen yıl başlanan Tekno Kent çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ana sistem tamamlandı. Kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları da tamamlandı" dedi.

Büyük oranda tamamlanan Tekno Kent'in 4 büyük binasının yapılması ile bilimsel çalımalara başlayacağına dikkat çeken Akınoğlu, "Tekno Kent'in faaliyete geçip bilimsel araştırma yapması için 4 bin metre karelik alana yapılacak olan 4 büyük binanın tamamlanması gerekiyor. Bunların projesi hazırlandı. Bu binalardan birinin yapımını İstanbul ya da Ankara Üniversitesi'nden biri üstlenecek ve bilimsel çalışmalara ortak olacak. Diğer binaların yapımı ise Sanayi Bakanlığı ve odaların yardımıyla yapılacak. Binalar için bu yıl içinde ihale yapılacak. 4 büyük binanın maliyeti ise 4 milyon YTL tutarında olacak" diye konuştu.

Tekno Kent'in hayata geçmesiyle birlikte sanayicilerin kendi aralarında yapmış oldukları araştırmalar ve üniversitenin teorik bilgisinin pratiğe döküleceğini belirten Akınoğlu, "Tekno Kent ile birlikte sanayiciler gelir vergisinden muaf olacak ama asıl kazanç bu değil. Sanayiciler bilimsel bir ortamda araştırma imkanı bulup ürünlerini dünya pazarına sunma imkanı bulacak. Türkiye'nin en büyük eksiği rekabet indeksinin istenilen düzeyde olmaması. Tekno Kent ile birlikte bu ortadan kalkacak. 40 yıl önce ekonomik göstergeleri bizimle aynı olan Güney Kore bugün aldı başını gidiyor ama biz aynı yerimizde sayıyoruz. Yabancı bir firmanın yıllık ihracat hacmi tüm Türkiye'nin ihracat hacmini ikiye katlıyor. Tekno Kent'in kurulması ile birlikte teknolojiye önem verilecek ve eski sistem ortadan kalkacak, böylece ihracatta istenilen seviyeye ulaşılacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber