Toplu görüşmelerde banka promosyonları konusunda mutabakat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 22:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmelerde genel bütçeden kaynak gerektirmeyen taleplerin görüşülmesi esnasında kamu çalışanlarına sevindirici bir haber daha geldi. Bankalarla yapılan anlaşma çerçevesinde verilen promosyonların 3'te 2'sinin kamu çalışanlarına verilmesi benimsendi. Kamu İşveren Kurulu yetkilisi bu öneriye karşı çıkarken Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, öneriyi destekledi.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bankalarla yapılan anlaşma çerçevesinde verilen promosyonların personellere dağıtılması konusunda uygulama birliği sağlamak amacıyla yasal düzenleme yapılması hususunda mutabakat sağlandı. Bu hususta Kamu İşveren Sendikası yetkilisinin, "Promosyonların personellere dağıtılması hukuki değil. Bu promosyonlar devletin geliridir" iddiasına Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş sert tepki gösterdi. Yokuş, "Siz kamu çalışanlarının hakkını yiyorsunuz. Kamu çalışanları bunu öbür dünyada size soracaktır" cevabını verdi.

Kamu işveren kurulu yetkilisinin bu iddiasına Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan destek vermedi. Aktan, promosyonların bir kısmının kamu çalışanlarının hakkı olduğunu ifade ederek, promosyonların 3'te 2'sinin çalışanlara dağıtılması yönünde bir düzenleme yapılabileceğini kaydetti. Bakan Şahin'in de bu görüşü onaylamasıyla promosyonların personele ödenmesi konusunda mutabakat sağlanmış oldu.

Konunun düzenlenmesi için bir genelge yayınlanması yeterli olacak. Genelgenin yayınlanmasının ardından kamu çalışanları banka promosyonlarının 3'te 2'sini alacak.

Bu arada kurumlardaki kefalet sandıklarında veznedar, ambar memuru gibi unvanlarda çalışan personelin maaşlarından yapılan kesintinin tasfiye edilerek hak sahiplerine ödenmesi de kararlaştırıldı. Konu, nemalarla ilgili kanun taslağında düzenlenerek personele ödeme yapılması sağlanacak.

Şu dakikalarda görevde yükselmelerle ilgili hususlar görüşülüyor. Genel bütçeden kaynak gerektirmeyen taleplerde görüşülecek yaklaşık 22 madde bulunuyor. Bu maddelerin görüşülmesinin ardından, memurların merakla bekledikleri maaş artışları konusu gündeme gelecek. Ancak maaş artışlarıyla ilgili hususun gecenin ilerleyen saatlerine kalması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber