Bakan Çelik: 100 temel eser haberlerinin arkasında rant kavgası var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 01:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversiteyi kazandığı halde tek dersten sınıfta kalanlara bir sınav hakkı verildiğini söyledi. Bakan Çelik, 100 Temel Eserle ilgili tartışmaların arkasında rant kavgası olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu sene devamsızlık ve başarısızlıktan sınıfta kalan öğrencilere ?kesinlikle bir af verilmeyeceğini', ancak her sene olduğu gibi üniversiteyi kazanıp da tek dersten sınıfta kalanlara bir sınav hakkı verdiklerini açıkladı. Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nda (OKS) üçüncü bir yerleştirme yapılmayacağını vurgulayan Bakan Çelik, son günlerde 100 Temel Eserin tavsiye edilmesiyle ilgili çıkan haberlerin sebebinin ?rant kavgası' olduğunu kaydetti.

Bakan Çelik, öğretmen atamaları öncesinde gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı. Çelik, eğitimde her yıl verilen afların kalitenin düşmesine neden olduğunu vurguladı. Üniversiteyi kazanıp da yerleşen ve tek dersten kaldığı için liseden mezun olamayan öğrencilere bir sınav hakkı tanıdıklarını kaydeden Çelik, bunun dışında kimsenin bir af beklentisi içinde olmamasını istedi. OKS sonuçlarına göre üçüncü yerleştirme yapılacağı yönündeki beklentilerin yersiz olduğunu kaydeden Bakan Çelik, ?Haksız rekabete neden olacağı için üçüncü bir yerleştirme yapılamaz.? dedi.

Bakanlığın tavsiye ettiği 100 Temel Eser'de; mani ve tekerlemelerden oluşan anonim eserler bulunduğunu hatırlatan Çelik, ?Biz bunları, birileri devlet başkanlarına hakaret içeren uyduruk manileri bir araya getirsin, üzerine bakanlık onaylı ?100 Temel Eser' damgası vursun diye yapmadık. Eğitimcilere ve öğrencilere yönelik eserlerde bunların olmaması gerektiğini akıl ve izan sahibi herkes bilir.? şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, tartışmanın asıl nedeninin rant kavgası olduğunu ima ederek, şunları ifade etti: ?Yayınevlerinin rant kavgasının bir parçası olduğuna inandığım bu suni gündeme kendini kaptıran yazarlarımız var. Milli Eğitim Bakanlığı'nı, ?benim kitaplarımı niye tavsiye etmedi' sıkıntısı içinde olan insanların başlattığı rant kavgasının parçası haline getirmek, eğitimin ruhuna zarar verir. Şahsıma, bakanlığıma ve bu camiaya karşı linç kampanyası başlatılmasını haksızlık olarak görüyorum. Ayrıca bunlarla ilgili gerekli takibatı yapacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber