İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur-Sen Başkanı Aksu: İlk kez bu kadar katı bir tutumla karşılaştık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu görüşmelerde ilk kez bu kadar katı bir tutumla karşılaştıklarını ifade ederek, "Talepler hiç görüşülmedi, hiç revize edilmedi. Bunun açıklaması dünkü Bakanlar Kurulu kararındadır" dedi.

Aksu, toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada, yasanın kendilerine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullandıklarını, hoşgörü, iyi niyet, bilgi ve becerilerini masaya yansıttıklarını ve masadan son ana kadar kalkmadıklarını söyledi.

"Hükümetin tavrını anlayamıyoruz" diyen Aksu, memurlara sunulan iki teklif olduğunu ancak bunlardan hangisinin uyuşmazlık metnine yansıyacağını bilmediklerini bildirdi. Aksu, her iki teklifin de memurları memnun etmediğini vurguladı.

Memur sendikalarının teklifler karşısında tepkili olduğunu belirten Aksu, "Beklentilerimize cevap verilmemiştir" diye konuştu.

Reel enflasyonla, Türkiye İstatistik Kurumu'nun belirlediği enflasyon arasında fark olduğuna dikkati çeken Aksu, şu anda reel enflasyonun yüzde 11'leri bulduğunu ancak teklif edilen zammın yüzde 5'lerde kaldığını kaydetti.

Aksu, basın mensuplarının soruları üzerine, bundan sonra izleyecekleri tavrı Başkanlar Kurulu toplantısında değerlendireceklerini bildirdi.

Aksu, hükümetin teklifinin, "son teklif" olarak sunulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Toplu görüşmelere son 2 yıldır katılıyoruz. İlk defa herhangi bir pazarlık olmadı. Bundan önceki görüşmelerde birkaç kez pazarlık imkanı bulduk. Rakamlar karşılıklı revize edildi. Ancak ilk kez bu kadar katı bir tutumla karşılaşıldı. Talepler hiç görüşülmedi, hiç revize edilmedi. Bunun açıklaması dünkü Bakanlar Kurulu kararındadır. Sayın Babacan ve Unakıtan'ın ısrarla memurlara zam verilmemesi konusunu gündeme getirdiklerini basında ve kamuoyunda okuduk.

Burada bir karar vardı. Maliyeci ve ekonomistler, söz konusu parayı mali dengelerde mi tutalım, toplumsal dengeye mi yansıtalım seçeneklerinden birincisini tercih ettiler. Ama bunun acısını umarız hepimiz yaşamayız." Ahmet Aksu, taleplerini 9 milyar YTL'ye kadar revize ettiklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber