Hastaneden enfeksiyon kapan iki kişi öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da özel bir hastanede anjiyo olan 2'si kadın 4 hasta operasyon sırasında enfeksiyon kaptı. Bu hastalardan Aysun Kaya ve Nafiye Fidan yaşamını yitirdi. Cemal Aydın'ın hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenilirken, Durmuş Oduncu enfeksiyonu yenmeyi başardı.

Antalya'da özel bir hastaneye kalp rahatsızlığı şikayetiyle başvuran Cemal Aydın, Durmuş Oduncu, Aysun Kaya ve Nafiye Fidan'a anjiyo yapıldı. Birer gün arayla anjiyo olan ve taburcu edilen hastalar, aradan iki gün geçtikten sonra yüksek ateş, bilinç kaybı şikayetiyle tekrar anjiyo oldukları hastaneye gitti. Burada yapılan kontrollerin ardından Aydın, Oduncu, Kaya ve Fidan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Koroner Anjiografi Ünitesi'nde tedaviye alınan hastaların anjiyo sırasında enfeksiyon kaptıkları belirlendi.

Kısa bir tedavinin ardından Durmuş Oduncu taburcu edilirken, Nafiye Fidan ile 28 yaşındaki Aysun Kaya hayatını kaybetti. Doktorlar Cemal Aydın'ın ise hayati tehlikesinin sürdüğünü söyledi. Sağlık skandalıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber