Çelik: Özel okullar bütün yükümüzü alıyor

Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Özel okullar, bizim yükümüzü alıyor. Dolayısıyla buradaki öğrencilere bütçeden hiçbir şey ayırmıyoruz? dedi. Bakan Çelik, dün Yakuplu beldesi, Özel Okyanus Kolejleri bünyesinde kurulan Anadolu Lisesi, düz lise ve Güzel Sanatlar Lisesi'yle üç yeni öğretim kurumunun açılış törenine katıldı. Güzelyurt mahallesi BEY-KOOP 1. Kısım'da bu yıl eğitim-öğretime başlayacak olan kampüsün açılışını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak ve kolejin bağlı bulunduğu Kültür Şirketler Grubu'nun ortaklarıyla birlikte gerçekleştirdi.

Vatandaşların faydasına

Törende bir konuşma yapan Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığına ayrılan payın ilk defa kendi hükümetleri döneminde Milli Savunma Bakanlığına ayrılan paydan fazla olduğuna dikkat çekerek, binlerce yeni derslik yaptıklarını, ilköğretim kitaplarının yanı sıra bu sene ücretsiz dağıtılmak üzere lise kitaplarını da bastırdıklarını söyledi. Özel okulların teşvik edilmesiyle ilgili daha önce söylediklerinin bazı kesimlerce anlaşılmadığını belirten Bakan Çelik, ?Sözlerimi şimdi de tekrarlıyorum; ?Özel okulların açılması dar gelirli vatandaşların yararınadır'. Bu sözlerimi bazı kesimler anlayamadı. Özel okullar, bina, donanım, maaş gibi konularda bizim bütün yükümüzü alıyor. Dolayısıyla burada okuyan öğrencilere bütçemizden hiçbir şey harcamıyoruz. Ülkemizde ana sınıfından lise sona kadar okuyan 20 milyon öğrenci var. Bunlardan ne kadar fazlası özel okulda okursa, bütçeyi kalan öğrencilere kullanırız. Rusya'da bile özel okulculuk bizden daha yaygın. Avrupa'da yüzde 20'lerde, bizde ise yüzde 2 bile değil. Bunu anlayamayanlar özel okulculuğa şaşı bakıyor? dedi.

?Teşviklere minnettarız'

Kültür Şirketler Grubu ortaklarından Orhan Özbey, Kültür ve Fatih dershaneleriyle başlamış oldukları eğitim hizmetlerine, velilerden almış oldukları destekle iki yıl önce Avcılar'da Okyanus Kolejleri'ni kurarak devam ettiklerini, şimdi de Yakuplu'da içinde bulundukları kampüsü hizmete açtıklarını söyledi. Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak da belde sınırları içerisinde üç yeni özel eğitim kurumunun açılmasından büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu belirtti. Çolak, özel okulların teşvik edilmesini sağlayan ve eğitime büyük yatırımlar yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber