Baykal'ı kandırdılar iddiası

Meclis Başkanlığı seçimini kaybeden Deniz Baykal'ın CHP'li Levent Gök tarafından yanıltıldığı ortaya çıktı. TBMM'de Baykal'a giderek "Bahçeli, grubunu serbest bırakacak" diyen ve bu bilgiyi MHP'li Yusuf Halaçoğlu'ndan aldığını iddia eden Gök, ardı ardına yalanlandı. Gelişmeler Kılıçdaroğlu'nu da bunalttı: "Vallahi bıktım!"

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Temmuz 2015 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baykal'ı kandırdılar iddiası

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanlığı'na seçilmesiyle sonuçlanan sürecin artçı sarsıntıları devam ediyor. Yarışta Yılmaz ile yarışan CHP'nin adayı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önceki akşam bir TV programında, seçim sırasında siyaset kulislerinde neler yaşandığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanlığı seçiminin 2'nci günü, yani seçimi nihayete erdirecek 3'üncü ve 4'üncü turların yapılacağı gün CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün kendisine kritik bir bilgi verdiği ifade eden Baykal, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun Gök'e, "Bir sıkıntı yok, Baykal'ı kutlarız. Baykal seçilebilir. Çünkü biz grubu serbest bırakacağız" dediğini iddia etti.

O İDDİAYA SERT TEPKİ

Baykal'ın gündemi karıştıran bu sözleri üzerine canlı yayına telefonla bağlanan MHP'li Yusuf Halaçoğlu, "Benim hiçbir şekilde Levent Gök'e, grubu genel başkanımızın serbest bırakacağına dair bir mesajım söz konusu olmadı" açıklaması yaptı. Yaşanan gelişme sonrası tartışmanın odak noktasındaki isim CHP'li Levent Gök de programa telefonla katıldı ve Halaçoğlu'nun sözlerini yalanlayamadı. Halaçoğlu'nun o süreçte kendisine, "HDP, Baykal'ı desteklediğini açıkça açıklamasın, o zaman MHP'nin Baykal'a desteğinde sorun olmaz" dediğini öne süren Gök, Meclis Başkanlığı seçiminde Baykal'ı yanılttığını itiraf etmiş oldu.

BİR KEZ DAHA YALANLADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 4 turlu başkanlık yarışında kendi adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sonuna dek arkasında durmuş, HDP'nin oy verdiği Baykal'ı ise desteklemediklerini dile getirmişti. Başkanın belli olacağı son turda MHP'nin kendilerine destek vereceğini iddia ederek Deniz Baykal'ı yanıltan Levent Gök'e tepkiler dün de sürdü. Bir basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, o süreçte Gök ile yaptığı görüşme ile ilgili, "Ağzımdan hiçbir zaman 'Grubumuz serbest bırakılacaktır' gibi bir söz çıkmadı. 'Siz bu konuları gidip Sayın Devlet Bahçeli ile görüşün' dedim" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ı seçtiren Asıl sizsiniz

MHP ile HDP'nin aynı blokta yeralmasının mümkün olmayacağını belirten Yusuf Halaçoğlu, "Biz eğer Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyuna şunlar yansıtılacaktı: AKP'nin tabiriyle 'Siz Baykal'ı seçtiniz, muhalif adı altında dinsiz, inançsız bir partinin adamını seçtirdiniz' diye yine bize yükleneceklerdi. Biz de kendi adayımızı ortaya koyduk. Madem muhalefetten birisi desteklenecekse Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleselerdi. Yani aslında İsmet Yılmaz'ı seçtiren MHP değil CHP'dir" diye konuştu.

Müzmin CHP'lilerin sinirini bozduk

CHP adayı Deniz Baykal'a oy vermeyen MHP'nin, AK Parti'yi örtülü olarak desteklediği iddialarına partinin genel başkan yardımcısı Semih Yalçın sert tepki gösterdi. Yazılı açıklamasında, MHP'nin tutarlı çizgisiyle siyaseti domine etmesi karşısında Türkiye'de yeni bir 'hazımsız yandaş basın sınıfı'nın ortaya çıktığını belirten Yalçın, MHP'nin tavrının, 7 Haziran sonrası ortaya çıkan tablodan nemalanamayan müzmin CHP taraftarlarının sinirlerini bozduğunu kaydetti. "Basında bunun acısını MHP'den çıkarmak isteyen ne kadar eski sol ve liberal tüfek, ne kadar CHP sempatizanı varsa bir hücum bloku oluşturarak, MHP aleyhtarlığı kampanyası başlatmışlardır. Bunlara, AKP'den sille yediği için CHP'ye yanaşmalık yapan bir kısım cemaat kalemi de eklenmiştir" diyen Yalçın, şunları kaydetti: "Baykal'a oy verince HDP ile birlikte hareket edince mi milliyetçi olunmaktadır? MHP tabanı, partisinin fikriyatını bilir. MHP, bölücülerin yegane korku ve endişe kaynağıdır."

Çabuk bunaldı

Seçimden sonra 'yüzde 60'lık blok' söylemiyle adeta seçim zaferi ilan eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çabuk pes etti. Meclis Başkanlığı seçiminde yaşadığı başarısızlık sebebiyle gelen eleştirilerden bunalan Kılıçdaroğlu, "Meclis Başkanı seçildi artık, tartışmaları vatandaşa bırakalım. Mesele bitmiştir. Artık 'o onu dedi, bu bunu dedi...' Bu eski hastalıklardan kurtulmak lazım. Vallahi dedikodulardan bıktım" diye isyan etti.

CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir an önce hükümet kurmak için görevlendirme yapması gerektiğini de dile getiren CHP Lideri, koalisyonla ilgili ise ılımlı konuştu: "Devasa sorunlar var. Biz çözmeye hazırız, hiçbir sorundan korkmuyoruz. Vatandaşın tercihi başımız üstünedir. Eski kavgalar bir kenara bırakılmalı, tartışmayı vatandaşın kendisine bırakmalıyız. Türkiye'nin uzun bir süre geçici hükümetle yönetilmesi doğru değildir. Seçime gidilecekse de bir an önce gidilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber