Üç köy korucusundan bir yıldır haber yok

PKK'nın kaçırdığı köy korucusunun aileleri çaresizce beklerken Köy Korucuları Başkanı "İnfaz edildiklerini tahmin ediyoruz" diyor...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üç köy korucusundan bir yıldır haber yok

MERT İNAN İstanbul

Çözüm sürecinin başlangıcından bugüne kadar 11 köy korucusu şehit düşerken, Hakkari'de görev yapan Seyhan Orhan, Diyarbakır'da görevli Sıtkı Yazar ile Şırnak'ta köy koruculuğu yapan Lezgin Sak PKK tarafından yaklaşık 1 yıl önce kaçırıldı. Aradan geçen bunca süreye rağmen kendilerinden hiçbir haber alınamayan köy korucularının akıbeti belirsizliğini korurken, Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen yaşanan duruma isyan etti. PKK'dan sürekli tehdit mektupları aldıklarını dile getiren Sözen, "Bizi Kürt halkına ihanetle suçluyorlar. 3 arkadaşımız aylardır PKK'nın elinde rehin tutuluyor. Aileler perişan durumda. Silopi'de kaçırılan Lezgin Sak ve Hakkari'de kaçırılan Seyhan Orhan'ın akıbetinden endişeliyiz. Seyhan Orhan'dan 1,5 yıldır, Sıtkı Yazar'dan da 1 yıldır haber alamıyoruz. Lezgin Sak ise 6 ay önce rehin alındı. Dilim varmıyor ancak bu arkadaşlarımızın infaz edilerek şehit düştüklerini tahmin ediyoruz" dedi.

Türkiye'de 47 bin geçici, 25 bin gönüllü köy korucusunun görev yaptığını dile getiren Sözen, "Geçtiğimiz aylarda Doğu ve Güneydoğu'dan 28 korucu temsilcisiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek kaçırılan arkadaşlarımızın kurtarılması için yardım istedik. Gerekenin yapılacağı iletilmişti. Ancak henüz bir sonuç alınmış değil" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Kurşunlu köyünden 1 yıl önce kaçırılan ve kendisinden haber alınamayan köy korucusu Sıtkı Yazar'ın babası Sefer Yazar yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

'Ölüsünü versinler' "Oğlumdan tam 1 yıldır haber alamıyoruz. Eşi ve 14 yaşındaki çocuğu perişan durumda. Terör örgütü oğlumu infaz etmiş olabilir. Devlet durumun farkında ancak yetkililer açıklama yapmıyor. Oğlum hayatta ise kavuşmayı diliyorum. Şehit edilmişse de hiç olmazsa ölüsünü versinler de mezar taşımız belli olsun."

Hakkari'de 1 yıllık önce kaçırılan Seyhan Orhan'ın eşi İkbal Orhan da çok zor günler geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Çocuklarımla bir başıma kaldım. 200 lira aylıktan başka gelirim yok. Bir an önce eşime kavuşmayı istiyorum. Şayet başına kötü bir şey gelmişse de devlet veya PKK açıklasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber