Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla vardiyalı çalışma saat 10.00`dan itibaren başlayabilecek.

Haber Giriş : 03 Mart 2004 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla vardiyalı çalışma saat 10.00`dan itibaren başlayabilecek.

Devlet hastanelerindeki vardiya çalışma sistemi yeniden düzenleniyor. Bazı hastanelerde ihtiyaç duyulmadığı için kaldırılan vardiya uygulamasında çalışma saatleri, bazı hastanelerde yeniden gözden geçirilecek.

Ortak Kullanım Protokolünün ardından SSK`lı hastaların devlet hastanelerine yönelmesi devlet hastanelerindeki yoğunluğu arttırdı. Aşırı yoğunluk nedeniyle hastanelerde doktor ve poliklinik sayısı yetersiz kaldı. Çok sayıda başhekim ise Sağlık Bakanlığı`na başvurarak vardiya uygulanaması nedeniyle personelin ikiye bölündüğünü ve artan yoğunluğu karşılamakta zorlandıklarını bildirdi. Şikâyetleri dikkate alan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerdeki vardiya saatlerinin hasta yoğunluğuna göre yeniden düzenlenmesi için genelge yayınlayarak, hizmetin aksamaması için vardiyalı çalışma saatlerinin değiştirilmesi talimatı verdi.

Eski sistemde hastalar 16.00-24.00 saatleri arasında vardiya hizmetinden yararlanabilirken, yeni düzenleme ile vardiya saatleri gündüze kaydırılıyor. Artık vardiyalı çalışma saat 10.00`dan itibaren başlayabilecek. Böylece hastanelerde SSK`lı hastaların katılımıyla artan kuyrukların azaltılması planlanıyor.

Bakan Akdağ, vardiya hizmetine olan talebin belirli saatlerde düştüğünü, saat 22.00`den sonra ise hemen hemen olmadığına dikkat çekerken, personelin bu saatlerde gereksiz yere hastanede bekletildiğini kaydetti. Akdağ, vardiyalı çalışan hastanelerde artık vardiyanın hasta başvuralarının yoğun olduğu saatlere alınmasını istedi. Vardiya saatlerini hastane yönetimlerinin teklifi doğrultusunda valilikler belirleyecek. Vardiya belirlenirken illerin nüfus, ulaşım, yerel koşullar ve coğrafi özellikleri de gözönüne alınacak. Vardiya nöbeti yine kesintisiz 8 saat olacak.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber