Sizin toplu sözleşme talebiniz nedir?

Memurlar.net üyelerinin toplu sözleşmelerden beklentisi nedir?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Temmuz 2015 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sizin toplu sözleşme talebiniz nedir?

Bilindiği üzere, memurların mali ve sosyal hakları toplu sözleşmeyle belirlenmektedir. Toplu sözleşmede tarafların anlaşamaması durumunda, Kamu Görevlileri Hakem Heyeti talepleri inceleyip karara bağlayacaktır.

2016 ve 2017 yılını kapsayacak toplu sözleşmelere 1 Ağustos itibariyle başlanacak.

Memurlar.net olarak geçmiş yıllardan farklı olarak, bu yıl, memurlar.net ziyaretçilerinin taleplerini almak ve bunu gündemleştirmeyi düşünüyoruz.

HANGİ KONULAR TOPLU SÖZLEŞME KONUSUDUR

Her konu, toplu sözleşme masasına gelmemektedir. 4688 sayılı Kanuna göre, Toplu sözleşmenin kapsamı, aylık ve ücretler, zam ve tazminatlar, doğum, ölüm, aile yardımı ödeneği, yiyecek ve giyecek yardımı gibi mali ve sosyal hakları kapsamaktadır. Bu bağlamda örneğin il içi ve iller arası nakil talebi bir toplu sözleşme talebi değildir.

TALEPLERİNİZİ BİZE GEREKÇELİ OLARAK MAİL VEYA YORUMLA İLETİN

Memurlar.net olarak 15 yıldır şunu gözlemlemekteyiz. Bazı üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz, bir avukat veya sendikacıdan çok daha iyi sorun tespiti yapabilmekte veya öneri getirebilmektedir.

Toplu sözleşmede talep edilmesi gereken konuları [email protected] adresine veya bu habere yorum yazarak bizlere iletebilirsiniz.

Gerekçeli olan, bir eşitsizlik/adaletsizliğin sonlandırılmasını içeren talepler, tarafımızca incelenip değerlendikten sonra memurlar.net ana sayfasında yayımlanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber