MEB'den etüt eğitim merkezleri haftalık çalışma planı yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2015 13:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB'den etüt eğitim merkezleri haftalık çalışma planı yazısı

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğü

Sayı : 35235946/10.06/7131487 / 09.07.2015
Koııu: Öğrenci Etüt Eğitim Merkezleri ve Dershaneler

VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi:: a) 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu,

b) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Yönetmeliği,

c) Özel Öğretim Kurumlan Standartlar Yönergesi,

ç) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğünün 18/4/2014 tarihli ve 2014/7 numaralı Genelgesi,

d) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğünün 18/7/2014 tarihli ve 2014/14 numaralı Genelgesi,

e) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğünün 28/2/2015 tarihli ve 2015/5 numaralı Genelgesi,

i) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğünün 25/5/2015 tarihli ve 5361317 sayılı Genelgesi,

Bilindiği üzere ilgi (a) Kanunda; dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinin eğitim öğretim faaliyetlerine 1/9/2015 tarihine kadar devam edebileceği, Bakanlıkça, bunlardan 1/9/2015 tarihine kadar başvuranların, belirlenecek esaslara göre uygun görülmesi halinde öğretim kummlanna dönüşüm programına alınacağı hükümleri yer almaktadır. Bu kuramların dönüşümüne ilişkin olarak ilgi (b) Yönetmelik, ilgi (c) Yönerge ve ilgi (ç), (d) ve (e) Genelgelerle gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Bu kurumlarla ilgili olarak Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. Dönüşüm programına alınmayan veya gerekli dönüşümü gerçekleştirmeyen öğrenci etüt eğitim merkezleri ve dershaneler 1/9/2015 tarihinde valilikçe resen kapatılacak ve faaliyetleri sonlandırılacaktır. Ayrıca, kapatma işlemini tamamladığı halde faaliyetine devam eden kuramlar hakkında Bakanlığımızın ilgi (i) Genelgesi doğrultusunda işlem yapılacaktır.

2. Öğrenci etüt eğitim merkezlerinden dönüşüm programına alınmayan ancak faaliyetine devam edecek olanlar, kuramlarım 1/9/2015 tarihine kadar, ilgi (c) Yönergenin Geçici 5 inci maddesi hükümlerine uygun hale getireceklerdir. İlgi (b) Yönetmelik ve ilgi (c) Yönerge hükümlerine göre gerekli dönüşümü gerçekleştiren bu kuramların kontenjanlarında değişiklik olması halinde kuram açma izni ile işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları 1/9/2015 tarihine kadar yenilenecektir.

İlgi (b) Yönetmeliğin 46 ncı maddesi 8 inci fıkrasındaki; "(Ek:RG-5/7/2014-29051) Öğrenci etüt eğitim merkezlerinde, öğrencilerin gelişim düzeyleri, ilgileri dikkate alınarak haftalık eğitimlerinin en az yüzde ellisi sosyal, kültürel, sanatsal veya spoıtif alanlarda verilir." hükmüne göre kuruma kayıtlı öğrenciler bu alanların tamamında faaliyetlere katılabileceği gibi en az bir faaliyet alanı seçmek suretiyle de faaliyetlere katılacaklarda. Öğrencilerin bu faaliyetleri; ilgi (b) Yönetmeliğin 10 uncu maddesi hükümleri de dikkate alınarak kıırum müdürlüğünce düzenlenen ve milli eğitim müdürlüğünce onaylanan haftalık çalınma planına göre yapılacaktır. Haftalık çalınma planında yapılan değişiklikler de milli eğitim müdürlüğünün onayına sunulacaktır. Milli eğitim müdürlüklerince faaliyetlerin kurumun haftalık çalışma planına uygun yapılıp yapılmadığına ilişkin gerekli denetimler yapılacaktıi'.Hafltalık çalışma planının hazırlanışında ekli örnek plandan yararlanılabilecektir. (Ek-l)

f) ilgi (c) Yönergenin 26 ncı maddesinde belirtildiği üzere, kumullarda en az iki farklı faaliyet alanında uygulama dersliği düzenlenecektir. Bir uygulama dersliğinde, 5 faaliyet türüne kadar planlama yapılabilecektir. Uygulama dersliklerinde yapılamayan yüzme, basketbol, futbol ve benzeri spor alanlarından en az biri için, resmi ve özel okullar dışında ve milli eğitim müdürlüğünce uygun görülen kurumlarla az bir yıl süreli protokol imzalanacaktır. Öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bahçelerindeki açık alanlarında basketbol, futbol ve benzeri spor sahalarından birinin olması veya masa tenisi spor alanında uygulama dersliği olması yeterli görülecektir. Kurumlarca, kurum açma başvurusunda ve faaliyet değişikliklerinde; kurumda yürütülecek sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ve bu faaliyetlerde kullanılacak gerekli araç gereçler bildirilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ömer Faruk YELKENCİ Bakan a.

Genel Müdür V.

Ek-l Örnek Haftalık Çalışma Planı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber