Ergenlikteki utanma duygusu aşılabilinir

"İletişim ve İlişki Uzmanı" ve "Kadın Olmak" kitabının yazarı Hande Akın, "Ergenlik döneminde genç kızların çok yoğun olarak utanma duygusu yaşadığını" belirtti.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Temmuz 2015 21:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Ergenlikteki utanma duygusu aşılabilinir

Orkid'in düzenlediği Kız Gibi Özgüven Zirvesi'nde ergenlik dönemindeki genç kızlarla ve Orkid'in yapmış olduğu araştırma sonuçlarına değinen Akın, "Ergenlik döneminde bedenin değişmesi ve gelişmesiyle birlikte genç kızlarda özellikle utanma duygusu pekişmeye başlar. Genç kızlıktan, kadın olmaya doğru atılan ilk adım; regl dönemleri utanılması gereken dönemler olarak bilinçaltına kayıt olur. Bu özel dönemi ailesinden bilgilendirme almadığı için anlayamaması, korkması ve hatta yaşadıklarını ailesinden ve arkadaşlarından saklama çabası genç kızın içine kapanmasına neden olur. Hala devam eden gelenek olarak regl olan genç kızların suratına Tokat atılması bilinçaltına 'kadın olmak acıdır' gibi mesajları yerleştirmektedir" dedi.

Kurtulmak mümkün

Ergenlik döneminde artan utanma duygusunun genç kızların geleceğe yönelik hedeflerini belirlemesinde engel olacağını belirten Akın, "Ergenlik döneminde genç kızların hissettiği utanma duygusu ve bu duygunun durdurucu etkisinden kurtulmak mümkün. Tüm genç kızlar eğer gerçekten isterlerse bu duygunun durdurucu etkisinden kurtulabilirler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber