İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur-Sen Uzlaştırma Kuruluna başvurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2006 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen, memur sendikaları ve konfederasyonları ile Hükümet arasındaki toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu.

Memur-Sen, memur sendikaları ve konfederasyonları ile Hükümet arasındaki toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu.

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Hadi Erdoğmuş ve beraberindeki heyet, Uzlaştırma Kurulu'nun bulunduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gelerek başvuru dilekçesini verdi.

Erdoğmuş, bakanlıktan ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başvurudaki taleplerinin "demokratik ve sendikal haklar" ile "mali ve sosyal haklar" başlıkları altında toplandığını söyledi.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun kamu çalışanlarına toplusözleşme ve grev hakkını tanımadığını anımsatan Erdoğmuş, Anayasa'nın 90. maddesinde yapılan değişikliğin bu konudaki engellemeyi ortadan kaldırdığını savundu.

Kamu İşveren Kurulu'nun, kendilerine, Anayasa'nın 53. maddesini gerekçe göstererek, toplusözleşme ve grev hakkı için Anayasa değişikliğine gerek olduğunu belirttiğini anlatan Erdoğmuş, Uzlaştırma Kurulu'ndan bu konuda bir karar vermesini istediklerini ifade etti.

Erdoğmuş, tüm memurlara yılın birinci ve ikinci 6 ayları için yüzde 7'şer oranında zam yapılmasını, ek ödeme almayan ve döner sermayeden yararlanmayanlara, ayrıca 50+50 YTL denge tazminatı ödenmesini talep ettiklerini bildirdi. Hadi Erdoğmuş, maaş zamlarının dışında kamu çalışanlarına 30 YTL aile yardımı, 10 YTL çocuk yardımı ödenmesini, 5 YTL olan sendika aidatının da 10 YTL'ye çıkarılmasını istediklerini kaydetti.

Taleplerinin makul olduğunu dile getiren Erdoğmuş, "Uzlaştırma Kurulu'ndan olumlu bir sonuç bekliyoruz" dedi.

Erdoğmuş, bir soru üzerine, kurula başvurmak için "uyuşmazlık zabtına" gerek olmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber