KESK'ten sendikalara birleşelim çağrısı

Haber Giriş : 01 Eylül 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, hükümetin toplu görüşmelerde sendikalara "oyun oynadığını" ve ortaya çıkan parçalı duruştan yararlandığını belirterek, sendikalara "güçlerimizi birleştirilelim" çağrısı yaptı..

KESK Başkanı Tombul bugün yaptığı basın toplantısında, anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu görüşmelerle ilgili uzlaşma kuruluna gitmeyeceklerini açıkladı. Uzlaştırma kurulu kararının fiili olarak etkisiz olduğunu belirten Tombul, kararın Bakanlar Kurulu kararını etkilemediğini kaydetti. Tombul, uzlaştırma kurulunun "oylamaktan başka bir şey" olmadığını söyledi.

SORUN SİYASAL TERCİHLER

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıkladığı bütçe rakamlarının doğru olmadığını savunan Tombul, zamlarla ilgili sorunun kaynak sorunu olmadığını belirtti. Tombul, sorunun verginin kimden, nasıl toplanacağı ve dağıtılacağı noktasındaki siyasal tercih olduğunu vurguladı.

Tombul, "Türkiye ekonomisinin yüzde 60'ı kayıt dışı. Toplanan vergilerin 2 katı kadar vergi kaybı var. Hükümet bu sorumluluğunu yerine getirilmeli" dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SOKAKTA TARTIŞILACAK

"İş bırakmaya ceza verilemeyeceğini" belirten Tombul, Bakan Şahin'in hukukçu kimliğini yitirdiğini ve AKP hükümeti döneminde hazırlanan yasal düzenlemeyi takip edemediğini kaydetti. Tombul, iş bırakma eyleminin hukuka uygun, meşru ve demokratik bir hak olduğunu vurguladı.

Tombul, memur maaşlarına zam oranının belirleneceği bütçe görüşmelerinin yapılacağı kasım-aralık ayı döneminde eylem yapılacağını da kaydetti. Tombul, eylül ayının ikinci yarısından itibaren de bütün işyerlerini ve illeri gezeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber