TBMM'de 'organik mönü' dönemi

TBMM'de yeni dönemin mutfağı hazır

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Temmuz 2015 09:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
TBMM'de 'organik mönü' dönemi

Öznur KARSLI

Milletvekilleri için 'organik' yemek mönüsü hazırlandı. Kalori sınırı 500. Mönüde organik tavuk çeşitleri ile organik meyve suları da var

Organik beslenme şimdilerde kimsenin ağzından düşmüyor. Beslenmenin ve gıdanın başına "organik" eklenmeden neredeyse kullanılmıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de bu sürece ayak uydurdu. Artık. 25 Dönem Meclisi'nde de "organik beslenme", "organik gıdalar" adından söz ettirecek. 98 kadın milletvekilini hareketli ve uykusuz günler bekliyor.

Bu süreçte formda kalabilmeleri için beslenmelerine de dikkat etmeleri gerekiyor. İşte burada TBMM Lokantası devreye girecek. Lokanta yeni dönem için hazırlıklarını yaptı. Meclis diyetisyeni Dilek Çağlayan'ın onayıyla yemek mönüsü belirlendi.

BİR YEMEĞİN KALORİSİ 500

Her gün farklı yemek mönüsünün bulunacağı lokantada sebze ağırlıklı yemekler ile organik içecekler ve ızgaralar dikkat çekiyor. Diyet yemeklerin geçmiş yıllara göre daha fazla tercih edildiği Meclis'in ücretli mönüsünde, bir yemeğin ortalama kalorisi 500'ü geçmiyor. Kalori hesabı yapan vekillerin olduğunu belirten Meclis diyetisyeni Dilek Çağlayan, kalori miktarını erkek vekiller için en fazla 3000, kadın vekiller için ise 2000 olarak belirledi. Vekiller için hazırlanan zengin mönüye bakıldığında diyet ve organik alternatif yemekler de göze çarpıyor. Mönüde kırmızı et yerine beyaz et ve ızgara çeşitleri ağırlıkta. Yemeklerin her birinin besin değerleri tek tek hesaplanmış, sağlıklı doğru besin hazırlama teknikleri kullanılmış. Erkek vekillerde kas oranı daha yüksek olduğu için kalori miktarı kadın vekillere oranla yüksek tutulmuş. Erkekler için en az 2500 en fazla 3000, kadın milletvekilleri için ise en az 1800 en fazla 2000 olarak belirlendi. Diyetisyen Çağlayan, televizyondan gördüğü kadarıyla yeni vekillerin formda olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber