YÖK ilk kez yanlıştan döndü

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, Laborant ve veteriner sağlık programının sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olmadığı yönündeki kararını değiştirdiğini resmi olarak duyurdu. Şubat ayında aldığı kararda Laborant ve Veteriner sağlık proğramlarının bir üst proğram olmadığı kararı alarak tepkiye neden olan YÖK, 18 Ağustos tarihli Genel Kurulu'nda bu kararını düzelterek Laborant ve veteriner sağlık programının sağlıkla ilgili bir üst öğrenim olduğunu kararlaştırmıştı. YÖK yaptığı düzeltmeyi resmi yazı ile taraflara bildirdi. YÖK'ün aldığı ilk kararı üzerine protesto eyleminde bulunan sağlık çalışanları, resmi yanıtın ellerine ulaşması ile rahatladılar.

Bakanlıklara da gönderildi

YÖK'ten Türk-Sağlık-Sen'e gönderilen resmi yazıda, ?Anadolu üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Laborant ve veteriner Sağlık Önlisans Programının, sağlık çalışanları için mesleki bir üst öğrenim sayılması uygun görülmüştür? ifadelerine yer verildi. YÖK'ün, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Tarım ve Köy işleri Bakanlığı gibi ilgili kurumlara da gönderdiği yazı neticesinde bu bölümü bitiren personel yüksek öğrenim düzeyinde özel hizmet tazminatı ve ek göstergeden faydalanacak. Sağlık Bakanlığı YÖK'ün yazısını kurumlarına duyurmak suretiyle gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyecek. YÖK'ün yeni kararıyla birlikte veteriner, ebe, hemşire, sağlık memuru, laboratuar teknikeri gibi binlerce sağlık çalışanı rahatladı.

Tazminat alamayanlar için dava açılacak

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtirek, ?YÖK'ün son kararından önce bu bölümü bitirip de yüksek öğrenim düzeyinde ek gösterge ve özel hizmet tazminatlarından faydalanmamış olan personel ise kurumlarına yazılı olarak başvurarak bu farkın ödenmesini isteyecek.?dedi. Kahveci, kurumların başvuruya yanıt vermemesi ya da 60 gün içerisinde cevap gelmemesi durumunda ise YÖK'ün yazısıyla birlikte idari mahkemeye başvurularak hakların elde edilebileceğini söyledi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber