Lübnan'a gidecek Mehmetçiğe günlük 200 dolar

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşmiş Milletler'in (BM) kararı doğrultusunda Lübnan'a gitmesi gündemde olan Türk Barış Gücü'ne, özlük hakları yönünden cazip imkanlar sağlanacak. Barış Gücü'nde yer alacak Mehmetçiğe günlüğü 150 ile 200 dolar arasında değişen miktarda görev tazminatı verilecek. Barış Gücü'nde bulunan subay ve astsubaylara kendi maaşlarının yanısıra ayrıca bir de 5 bin dolara kadar Lübnan Tazminatı ödenecek.

Maliye Bakanlığı, Barış Gücü'nün ihtiyaçları için Milli Savunma Bakanlığı'na özel bir kaynak tahsis edecek. Maliye Bakanlığı'nın bu konu ile ilgili çalışması devam ediyor. Türk Barış Gücü'ne ayrıca BM tarafından da görev tazminatı ödenecek. Barış Gücü'nün harcamalarının tümü devlet tarafından karşılanacak.

POLİS DE GÖREV BEKLİYOR

Lübnan'a asker gönderme konusu gündemde iken Emniyet'in de aynı göreve hazır olduğu bildirildi. Üst düzey bir Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilisi, teşkilat adına halen yurtdışında 262 kişilik BM Barış Gücü'nün bulunduğunu belirtti. Emniyet yetkilisi, Hükümet'in kararı doğrultusunda gerekirse Lübnan'a da personel göndermeye hazır olduklarını kaydetti. Aynı yetkilinin verdiği bilgiye göre, Lübnan'da şu anda büyükelçilikte görevli 1 polis bulunuyor. Lübnan'la birlikte Türkiye'nin ?büyükelçilik, konsolosluk ve daimi temsilcilikleri?nde 114'ü amir, 221'i memur olmak üzere 335 personel bulunuyor. Bu personel Dışişleri Bakanlığı bünyesinde hizmet yürütüyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber