MEB, öğretmenleri bilgisayar bilgisine göre derecelendirecek ve maaşını düzenleyecek bir sistem için hazırlıklara devam ediyor.

Haber Giriş : 04 Mart 2004 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB, öğretmenleri bilgisayar bilgisine göre derecelendirecek ve maaşını düzenleyecek bir sistem için hazırlıklara devam ediyor.

Buna göre, üst düzeyde bilgisayar kullanabilen öğretmenler terfi ettirilecek ve meslekdaşlarından daha fazla maaş alacak.
Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Bthaber Dergisi`nde yer alan söyleşisinde, öğretmenlere yönelik bilgisayar projesi konusunda bilgi verdi. Çelik, her öğretmenin bir PC`ye ya da laptopa sahip olabilmesine dönük bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Hedeflerinin öğretmenlerin çok uygun fiyat ve taksitlerle bilgisayar edinebilmesi olduğunu kaydeden Çelik, bu kapsamda 650 bin öğretmene bilgisayar temin etmeyi düşündüklerini bildirdi.

Müsteşar Yardımcısı Çelik, öğretmenlerin terfi sistemine ilişkin çalışmalar yaptıklarını da kaydetti. Buna göre, öğretmenler bilgi ve becerilerine göre, ``stajyer öğretmen``, ``öğretmen``, ``uzman öğretmen`` ve ``başöğretmen`` olarak derecelendirilecek. Yeni getirecekleri sistemle öğretmenlerin daha ilgili, etkili, istekli ve kendilerini yenilemeye açık hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Çelik, terfi için belirli kriterlerin sağlanması gerekeceğini söyledi. Çelik, bu kriterlerden en önemlisinin üst düzeyde bilgisayar bilgisi olduğunu belirterek, iyi bilgisayar kullanan öğretmenlerin terfisinin daha kolay olacağını belirtti. Çelik, öğretmen maaşlarının da derecelere göre belirleneceğini, başta üst düzeyde bilgisayar kullananlar olmak üzere, bilgi ve becerisi iyi olanların diğer meslekdaşlarına göre daha iyi maaş alacaklarını kaydetti.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber