Bakan Şahin: Bu ülkede irtica tehdidi de vardır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2006 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu ülkede irtica tehdidi de vardır. Eğer bir ülkede muskacılar, medyumlar, falcılar, en çok para kazanan insanlar sınıfına girmişse, bu ülkede dini irtica vardır" dedi.

Bakan Şahin, İzmir'in Buca ilçesinde, Buca Müftülüğü hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkeyi, vatanı, birlik ve bütünlüğü tehdit eden tehlikeler olduğunu ifade etti. Şahin, şöyle devam etti:

"Bölücülük tehlikesi, tehdidi vardır... Yıllardır mücadele ediyoruz. Belki içinizde yadırgayanlar olacaktır; bu ülkede irtica tehdidi de vardır. İrtica nedir? Dini anlamda söylüyorum; dinde olmadığı halde bir şeyi dindenmiş gibi ona inanmak ve onunla ilgili bir takım yanlışlıklar yapıp dine mal etmek gibi...

Eğer bir ülkede muskacılar, medyumlar, falcılar, en çok para kazanan insanlar sınıfına girmişse, bu ülkede dini irtica vardır.

Eğer bir takım insanlar gözünü kırpmadan başka insanlara din adına zarar veriyorsa ve öldürüyorsa demek ki bu tür irtica da vardır.

İrticanın panzehiri vardır. (Peki irticanın panzehiri nedir? İrticayla nasıl mücadele edeceğiz?) diyorsanız; irticanın panzehiri, iyi bir din eğitimidir. Vatandaşlarımızın sağlıklı kalması için Sağlık Bakanlığı nasıl koruyucu hekimlik yapıyorsa, aşılama yapıyorsa, işte bizim de irticai faaliyetlerin etkisinde kalmaması için, vatandaşlarımızı koruyucu hekimlik gibi, onları din konusunda aydınlatmaya, din bilgilerini onlara aktarmaya ihtiyacımız vardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber