Kuşadası Belediyesi'nden 'sıfır işgaliye' açıklaması

Kuşadası Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "sıfır işgaliye" uygulamasından taviz verilmeyeceği belirtilerek, işgaliye denetimleri sırasında zabıta müdürü ve zabıta ekiplerine yapılan sözlü ve fiziksel saldırılar kınandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2015 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuşadası Belediyesi'nden 'sıfır işgaliye' açıklaması

Kuşadası Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Haziran ayında alınan bir kararla uygulamaya konulan 'sıfır işgaliye' kuralını ihlal eden esnafa karşı denetimlerini sıklaştırırken kimi zaman sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı. Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ve Zabıta Müdürü Hüsnü Akman ile birlikte cadde, yol ve kaldırımlarda araç ve yaya geçişini engelleyen, görüntü kirliliği yaratan işgalleri ortadan kaldırmak amacıyla uygulanan 'sıfır işgaliye' kuralını ihlal eden esnafı uyardı. Atatürk Caddesi, Sağlık Caddesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Kışla Sokak, Kahramanlar Caddesi, Barbaros Caddesi, Bozkurt Sokak, Cephane Sokak ve Grand Pazar'ı dolaşarak işgaliye kuralına uymayan esnafı uyaran zabıta ekipleri sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldı. Kahramanlar Caddesi'nde yapılan denetimler sırasında bir esnafla zabıta ekipleri arasında başlayan tartışma küçük çaplı bir kavgaya dönüştü" denildi.

- BAŞKAN KAYALI; " TAVİZ YOK "

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, zabıtaların dayak yemesinden bir gün sonra işgaliye açıklaması yaptı. Başkan Kayalı, "sıfır işgaliye" kuralından taviz vermeyeceklerine dikkat çekerek zabıta ekiplerine yönelik gerçekleşen saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. İşgaliye kısıtlamasının esnaftan gelen talepler doğrultusunda yaşama geçirildiğini ifade eden Kayalı "Sıfır işgaliye, esnaflarımız arasında işgaliyeden kaynaklanan haksız rekabetin ortaya çıkmaması, yol ve kaldırımlarımızın rahatça kullanılabilmesi ve görüntü kirliliğine engel olmak amacıyla uygulanmaktadır. Görevlerini eksiksiz bir biçimde yerine getirmek için çalışmakta olan zabıta ekiplerimize yönelik gerçekleşen saldırıları kınıyor ve ilçemizin huzur ve refahı için gerekenin yapılacağının bilinmesini istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber