Müzakere heyeti belli oldu

Koalisyon turlarının ikinci etabında AK Parti'li Ömer Çelik ile CHP'li Haluk Koç görüşmesinin ardından 'heyet' safhasına geçildi. Henüz isimleri netleştirmeyen CHP'nin aksine AK Parti, koalisyon müzakerelerini yürütecek ekibi belirledi. 4 ya da 5 kişiden oluşacak grubun içinde Çelik'in dışında Kurtulmuş, Yılmaz ve Elvan'ın da bulunacağı belirtiliyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Temmuz 2015 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müzakere heyeti belli oldu

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon müzakerelerinin ikinci etabında bir adım daha atılarak 'heyetler' safhasına geçiliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP adına Haluk Koç'un biraraya geldiği görüşmenin ardından, her iki parti de müzakereleri yapacak isimleri belirlemek için harekete geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından belirlenecek heyetlerin 4 ya da 5'er kişiden oluşması bekleniyor. Önceki gün AK Parti MYK'yı toplayarak gelinen son durumu değerlendiren Başbakan Davutoğlu, Haluk Koç ile öngörüşmeyi yapan isim olan Ömer Çelik'ten detaylı bilgi aldı. AK Parti kulislerinde CHP ile görüşecek heyette Ömer Çelik'in yanısıra, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan ile Ankara Milletvekili Mücahit Arslan'ın yeralacağı konuşuluyor. Heyetin son şekline bugünkü AK Parti MYK toplantısında karar verilecek.

GÖRÜŞMELER MECLİS'TE YAPILACAK

Her iki parti, dile getirdikleri 'ilkeleri' Meclis'te müzakere edecek. Bunun için heyetlerarası tur haftasonu ya da en geç önümüzdeki hafta başı başlayacak. Müzakerelerde bütün konu başlıklarını değerlendirmek için 10-15 günlük süreye ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Sürecin bitimine doğru ise Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun da biraraya gelerek nihai kararı vermeleri bekleniyor. İki partinin de çekince göstereceği konular heyetler tarafından bir kez daha ele alınacak. Eğer burada da bir sonuç çıkmazsa, çözüm genel başkanlara bırakılacak. Görüşmelerde kimlerin yeralacağına ilişkin CHP'de henüz karar verilmiş değil. Her iki partideki eğilim de görüşmeleri 'gidebildiği noktaya kadar' götürmek.

SEÇİM HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Öte yandan olası bir erken seçim için Başbakan Davutoğlu'nun Ramazan Bayramı'nda 'hazır olun' talimatı verdiği AK Parti'de çalışmalar hızlandı. 7 Haziran'a ilişkin il il analiz yaptıran parti yönetimi, gelen sonuçları değerlendiriyor. Özellikle az bir oyla milletvekili çıkarılamayan iller için ayrı bir çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber