Bence yöneticilik uzmanlık işidir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2006 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bence yöneticilik uzmanlık işidir ve profesyonellikle bilimsellik birleşmediği sürece rotasız gemi misali sadece zaman içinde sallana sallana gider.Bence ;

1-) En az 5 yıllık ögretmenlik hizmeti şart.

2-) Eğitim yönetimi konusunda uzman kadrolarca ösym tarafından yapılacak ciddi bir sınavı kazanma şartı aranmalı. Bu sınavı kazanan adaylar 3 yıl yaz tatili sırasında Türkiye genelinde açılacak eğitim merkezlerinde ciddi bir egitime tabi tutulmalı. Bu egitimleri sırasında bilimsel makale vb. yayınlayanlar ek puan almalıdır.Son olarak bu eğitimlerin bitimini mütaakiben yapılacak sınavda başarı saglayanlar görev yerlerine atanmalıdır.Ayrıca bu eğitimleri başarı ile tamamlayanlara tez hazırlamaları halinde master diploması vermeleri gerekmektedir.

3-) Yönetim kademesine geçecek her ögretmenin mutlaka en az 3 yıl doğuda da idarecilik yapma şartı getirilmelidir.

4-) Müdür ve müdür yardımcılarının mutlak sürette her 5 yıllık süreçler sonunda rotasyona tabi tutulması gerekiyor.

5-) Her düzeydeki idareci her 5 yıl sonunda seviye tespit sınavına tabi tutularak düzeyleri tespit edilmeli , yeterliliğini kaybetmiş idareciler tekrar hizmet içi egitime tabi tutulmalı bu egitim sonundaki sınavda başarı elde etmesi durumunda göreve dönmesi aksi takdirde ögretmenliğe çekilmesi saglanmalıdır.

6-) İdarecilerin sicil degerlendirmesi sırasında göreve geldikleri ilk 6 ay içinde belirleceyekleri 3aylık , 6aylık , 2 yıllık ve uzun vadeli hedeflerin ne kadarına ulaştıkları konusunda degerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir.

Şuan için aklıma gelenler bunlar.Her bir madde üzerine sayfalar dolusu açıklama yapabilirim ama şunu herkesin bilmesi gerekir.İdarecilik okullarımızın vizyon kazanabilmesi , markalaşma yolunda ileriye dönük adımlar atarak cazibe noktası olması için profesyonel ve bilimsel bir süreç olmalıdır.Şuan ki gibi kusura bakmayın ama Meb tarafından önemsenmeden hazırlanmış bir sınav ve siyasi menşeğin baz alındıgı bir uygulamayla asla ve asla bu iş yürümez.Bugün kaliteden şikayetçi olmayan yoktur.Bakın idarecilerimize bir kere kapak attıkmı tamam diyorlar.Adamlar yeni çıkan genelgelerden , yönetmelik ve kanun degişikliklerinden bi haber , günümüz teknolojisinin en alt düzeyde kullanabilen , ögretmenlikten nefret eden , 6 saatlik dersi bile nasıl olurda başkasına yıkarım bundan kaytarırım düşencesinde olan ve inanın idealleri hedefleri vizyonu olmayan sözüm ona kraldan çok kralcılar.

Bu sözlerim kesinlikle bulundugu okula amaç , vizyon kazandıran saygıdeger idarecilerimize degildir.

Bu yazımın amacı, bu işi gönüllerinde ki ateşle yapmış nice vatan ve meslek aşığı şehit öğretmenlerimiz gibi yapabilecek , Türkiye'nin bir adım ileriye gitmesi için göl olacak su damlaları misali çalışılacak bir meslegin hakkıyla yapılması konusunda gereken çalışmalara yön vermektir.

Yorumda bulunan: Gökhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber