Okul masrafları cep yakıyor

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların açılmasına iki hafta kala öğrenciler okul heyecanı yaşamaya başlarken, velileri de masrafların ağırlığını dönüşüyor. Bir ilköğretim okulu öğrencisinin masrafı, en ucuz ürünler seçilerek yapılan alışverişte 150 YTL'yi buluyor. Özellikle kırtasiye masraflarının yüzde 20 artması, velilerin belini büküyor.

İki hafta sonra ders zili çalacak. Öğrenciler yeni eğitim- öğretim yılının heyecanını yaşarken, okul masrafları da velilerin cebini yakıyor. Kemeraltı Çarşısı, okul alışverişlerinin yoğunluğunu yaşıyor. İlköğretim okulu kız önlüklerindeki pullar ve işlemeler, okul çantalarındaki barbie, spider man ve action man resimleri ile öğrencileri cezbediyor.

İlköğretim okulu önlüğü satan mağaza sahipleri fiyatların geçen yılla aynı olduğunu öne sürerken, önlükler kızlar için 20- 25, erkekler için 15- 25 YTL arasından satılıyor. Okul çantalarının orjinalleri 35- 95 YTL, garanti kapsamında olmayanları ise 15- 25 YTL'den satılıyor.

Kırtasiyede ise fiyatlar geçen yıldan yüzde 20 daha pahalı. İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, bunun nedenini geçen aylarda yaşanan döviz artışına bağladı. Özellikle ithal ürünleri vuran bu artış fiyatları katladı. Defter fiyatları ise selüloza yapılan zam nedeniyle yüzde 35 oranında arttı. Hükümetin bu yıl ilköğretimden sonra lise kitaplarını da ücretsiz dağıtacak olması nedeniyle esnaf, sıkıntıya düştü. Öte yandan cazip kampanyalar ve kredi kartına bol taksit avantajı sunan hipermarketlerle de kıyasıya mücadele eden kırtasiyeciler, fiyatlarını daha düşük tutmaya çalışıyor.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber