TESK Başkanı Günday: Memur artık gramla yaşıyor

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, AKP hükümetinin memurlara önerdiği yüzde 4'lük maaş zammını ?kabul edilemez? olarak niteledi.

Günday, yaptığı yazılı açıklamada, memura önerilen zam oranının ?gramla yaşayan memuru sefer tasına kadar düşüreceğini? belirterek, memurun alım gücünün düşmesini esnafı da bitireceğini belirtti.

Memurların artık esnaf ve sanatkardan alış-veriş yapmadığına dikkat çeken Günday, ?Memurlarımız artık pazardan ve gramla alış-veriş yapmaktalar. Memurların pazardan yaptığı alışverişler gerçekten hükümet tarafından dikkate alınmalıdır. Çünkü, küçük esnaf ve sanatkarımız işçi ve memurun aldığı maaş zammıyla az da olsa nefes almaya çalışırken, verilen zam kredi kartı batağına girmiş insanlarımıza artık ümit vermemektedir? dedi.

Küçük esnaf ve sanatkarın vermiş olduğu veresiye defterinin her geçen gün kabardığını ifade eden Günday, ?6-7 milyarın üzerinde maaş alan AKP milletvekilleri maaşlarının azlığı konusunda başbakana yakınırken, 550-600 milyon lira maaş alan bir memur acaba bugünkü ağır ekonomik şartlar altında nasıl geçinir?? diye sordu.

Esnafın adeta yok olmama savaşı verdiğinin altını çizen Derviş Günday, şunları kaydetti:

?Memurlar sadece vitrinleri seyrediyor. Memura önerilen maaş zammı otel ve lokantalarda garsonlara verilen bahşişten daha az. Acilen hükümetin memurlara insanca yaşabilecekleri bir zam önermesini istiyoruz. Çünkü, bu verilecek zam veresiye defterinin kabarmasını düşürecek, küçük esnaf ve sanatkarımızın da nefes almasını sağlayacaktır.?

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber