Rüşvet almayan 2 polise ödül

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Gelendost İlçesi'nde yol kontrolleri sırasında durdurdukları bir sürücünün teklif ettiği 100 YTL'lik rüşveti kabul etmeyip hakkında yasal işlem başlatan 2 trafik polisi, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Gelendost Trafik Bölge Amirliği'nde görevli polis memurları Caner Selvi ile Recep Hakanoğlu, önceki gün denetleme sırasında O.G.'nin kullandığı aracı durdurdu. 3 ayrı kural ihlali yaptığı belirtilen ve hakkında yasal işlem yapılan O.G., polis memurlarına 100 YTL rüşvet vermek istedi. Teklifi duyunca sinirlenen polis memurları, O.G. hakkında yasal işlem başlattı.

2 polis memurunun bu davranışı, Isparta Emniyet Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen bir toplantıda ödüllendirildi. Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, dürüstlükleri ile örnek olduklarını söylediği polis memurlarına takdir belgesi verdi. Emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda, Müdür Seyhan 3 yıldır görev yaptığı Isparta'da en güzel gününü yaşadığını ifade etti. Seyhan, ?Polisin vatandaş ile ilişkilerinde ne kadar dürüst olduğunu görüyoruz. Bunu devam ettirirsek daha iyi işler başararak huzuru sağlarız? dedi.

Rüşvet olaylarının son zamanlarda toplumda büyük yaraya yol açtığını ve yozlaşmaya neden olduğunu kaydeden Seyhan, ?Rüşvet konusunda sizleri yanlış yola sevketmek isteyen kişiler var. Bu kişilere karşı doğruluğunuz ve dürüstlüğünüzden hiçbir zaman ödün vermeyin. Biz bu konuda doğru ve dürüst şekilde çalışmayı şiar edindik. Ruhsat arasına para sıkıştırmalara karşı mutlaka yasal işlem yapılması gerekiyor. Çünkü rüşveti alan kadar veren ya da teklif eden de suçlu. Böyle artniyetli kişilerin oyunlarına gelmeyerek, yasaların emrettiği şekilde doğru ve dürüst bir şekilde işinizi devam ettirin. Sakın ola ki yanlış yollara kapılmayın? diye konuştu.

2 polis memuruna 100 YTL rüşvet teklif eden sürücü O.G. ise çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber