İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sendika merkezi PYD hastanesi gibi!

Terör örgütlerine yönelik önceki gün başlayan operasyonlar dün de devam etti. Ankara'da Eğitim-Sen'de yapılan aramada 9'u PYD üyesi 20 kişi gözaltına alındı. PYD'li 9 kişinin Kobani'de yaralandığı, genel merkezde tedavi edildiği ortaya çıktı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Temmuz 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sendika merkezi PYD hastanesi gibi!

IŞİD, PKK ve DHKP-C örgütlerine yönelik önceki gün sabah saatlerinde başlayan ve 22 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 590'a çıktı. Ankara'da emniyetin düzenlediği operasyon bir skandal ortaya çıktı. Polis ekipleri, Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne sabah saatlerinde bina içerisinde Kobani'den getirilen yaralıların bulunduğu ihbarı üzerine arama yaptı.

KOBANİ'DE YARALANMIŞLAR

Eğitim-Sen Genel Merkezinde biri doktor, 3'ü yaralı 9 kişi, üzerlerindeki sahte kimliklerle yakalandı. Şüphelilerin Kobani'de girdikleri çatışmalarda yaralandıkları ve tedavilerinin zanlılar arasındaki doktor tarafından burada yapıldığı tespit edildi. Genel Merkez binası önüne çağrılan ambulanslarla yaralılar hastaneye kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan 5 şüpheli ve doktor gözaltına alındı, 3 yaralı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen çok sayıda örgütsel dokümana da el konuldu.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON

İstanbul'da ise terör operasyonu sabahın ilk ışıklarında başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Ekipleri Beyoğlu'nda hava destekli operasyon düzenledi. Polis helikopterlerinin de havadan destek verdiği operasyonlarda, özel harekat polisleri önceden belirlenmiş adreslere operasyon düzenlendi.

BÜTÜN İLLERDE EŞ ZAMANLI OLARAK BAŞLADI

İstanbul'da olduğu gibi diğer illerde terör örgütlerine yönelik operasyonlar eş zamanlı başladı. Diyarbakır'da 53, Mardin'de 21, Şırnak'ta 10, Batman'da 16, Siirt'te 4, Şanlıurfa'da 40, Adana'da 54 kişi, Gaziantep, Elazığ ve Malatya'da 13'ü yabancı uyruklu 28 kişi gözaltına alındı. Kocaeli'nde ise terör örgütü DHKP-C'ye yönelik eş zamanlı operasyonda 7, Antalya'da ise terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyette sorguları devam ediyor.

GÜL VE TÜRKMEN'İN KATİLLERİNE OPERASYON

Konya merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonların hedefinde ise sınırda astsubayı şehit eden terör örgütü IŞİD vardı. Operasyonlarda 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı. Öte yandan İstanbul'da 4 gün önce IŞİD'ci diye öldürülen Mürsel Gül ve Adana'da eşi ve 3 çocuğunun gözleri önünde yemek sofrasında katledilen Ethem Türkmen'in katilleri düzenlenen operasyonlarda gözaltına

alındığı öğrenildi.

Saldırganlar gözaltında

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesinde polis ekibine saldıran 3 zanlının ikametgahlarında askeri malzemeler ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, düzenlenen operasyonlarda olayın failleri olduğu değerlendirilen S.E, T.K ve İ.D'nin gözaltına alındığı açıklandı.

Canlı bomba ol denilince kaçtı

Suruç katliamını yapan teröristle bağlantısı olduğu iddiasıyla Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde gözaltına alınan 23 yaşındaki Özlem Y.'nin annesi Şaziye T., örgütün canlı bomba olmasını istediği kızının Suriye'den kaçtığını söyledi. Şaziye T., "Kızımın Suriye'ye gittiği doğru, ancak canlı bomba olması istenince korkup kaçtı ve Adana'da polise teslim oldu" dedi.

PKK'nın Ankara sorumlusu yakalandı

Ankara'da İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği Şafak Operasyonu'nda terör örgütü PKK'nın sözde Ankara sorumlusu yakalandı. Komandoların da katıldığı operasyonda örgüt üyelerinin kaldığı evlere sabah saatlerinde baskın yapıldı. PKK'nın Ankara sorumlusu M.A. (32) ile iki kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa polisi de kentte düzenlediği operasyonda PKK'nın Güneydoğu gençlik yapılanması sorumlusu Ferit Yıldız'ı (33) yakaladı. Yıldız'ın, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep'te örgüt üyeleri ile görüştüğü ve eylem içerisinde oldukları ileri sürüldü.

IŞİD'in kilit ismi gözaltında

İstanbul'da önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37 yabancının tamamı IŞİD'le bağlantılı isimler. Bu 37 kişi arasında IŞİD'in kilit isimlerinden Abdulla Abdullayev de bulunuyor. Dağıstan uyruklu Rusya vatandaşı olan Abdullayev'in

Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancıları Türkiye üzerinden örgüte gönderdiği belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber